Windows blog: Internet Explorer 10 platformelőzetes

Egy hónappal az Internet Explorer 9 stabil, nem bétás verziójának megjelenése után a Microsoft elérhetővé tette a böngésző következő verziójának platformelőzetesét. Az Internet Explorer 10 a Windows 8-cal fog debütálni, de régebbi operációs rendszerekhez is elérhető lesz.

A felhasználói felület nem változott, legalábbis egyelőre minden maradt a régiben. Ilyen téren nem is számítunk nagy dolgokra, az IE9 jelenlegi felületével ugyanis semmi probléma nincs, átlátható, letisztult, a menüelemek pedig a lehető legkevesebb helyet veszik el a weboldalak elől, szóval teljesen megfelel a mai trendeknek.

Funkcionalitásban és az új szabványok támogatásában viszont remélhetőleg lesznek előrelépések, emlékeztetőül: az IE9 a HTML5test.com benchmarkján csupán 130+5 pontot, míg a Chrome és a Mozilla Firefox 288+13 és 255+9 pontot ért el, azaz van hova fejlődni ezen a téren. Ami valószínűleg menni is fog a redmondi cég fejlesztőrészlegének, hiszen már most jó pár javítás és támogatás került a 10-es verzióba.

Ilyen az újabb CSS3 objektumok támogatása, a JavaScript strict parancsának megjelenése, az új User Agent, az Event objektum trusted tulajdonságának kezelése, a beágyazott HTML Components és VBScript kódrészleteket már nem kompatibilitási nézetben jeleníti meg a böngésző, valamint a DOM kezelésén is javítottak.

A tesztelésre szánt kiadás itt érhető el, a változásokról, javításokról és a jelenlegi problémákról bővebben itt olvashatnak az érdeklődők, mi pedig folyamatosan jelentkezni fogunk az újdonságokkal.

dr. Kind

Azóta történt

  • Windows blog: kérdezd a Microsoftot!

    Várjuk olvasóink kérdéseit, ötleteit: miről kérdeznék a szoftveróriást?

  • Windows blog: SkyDrive

    A felhő alapú rendszerekről már korábban is esett szó blogunk hasábjain, most azonban a Windows Live fiókokhoz kapcsolt SkyDrive rendszerrel ismerkedünk meg közelebbről.

  • Windows blog: a letűzés és az Internet Explorer 9

    A mai bejegyzés egy kis útmutató a Windows 7 világában kevésbé járatos olvasóinknak a tálcára tűzési funkció használatáról az Internet Explorer 9-cel kombinálva.

Előzmények