Windows blog: élő Windows 8 és RT bemutató az ASUS-tól

Biztosan sokan vannak úgy vele, hogy a Windows 8 és RT, különösen azok érintéses vezérlőrendszere felkeltette az érdeklődésüket, de megfelelő eszköz hiányában nem tudnak belekóstolni abba a felhasználói élménybe, amit a merőben új rendszer kínál. Az ASUS jóvoltából hétvégenként lehetőség nyílik egy kis tapogatásra: novemberben Budapesten, decemberben pedig három vidéki helyszínen és a fővárosban várja látogatóit az ASUS standja, ahol nyerni is lehet, ráadásul nem éppen apróságot, hanem egy VivoTab táblagépet!

A bemutató sztárja a hazai piacon egyelőre egyedüliként elérhető Windows RT-t futtató tablet, az ASUS VivoBook RT lesz, mely külsőre a márka androidos csúcsmodelljének közeli rokona. Nagyon vékony fémburkolatával roppant elegáns benyomást kelt, ráadásul hozzákapcsolható egy billentyűzettel, touchpaddal és második akkumulátorral ellátott dokkoló is. A hardvertartalom a kisebb androidos testvérre hasonlít; Tegra 3 T30L SoC dolgozik benne, viszont a memória 2 GB, az 1366x768 pixeles kijelző pedig Super IPS technológiás, így még lapos szögből nézve is – ami tablethasználat közben gyakran előfordul – kiváló a képe. Egy példányra mi is szert tettünk belőle, vele szerzett tapasztalatainkról hamarosan beszámolunk, addig is megtekinthető a PH!TV-ben.


[+]

Az ASUS bemutatóján a tablet mellett felsorakoznak az érintőképernyős, Windows 8-at futtató VivoBook laptopok is, köztük a 11,6 hüvelykes érintőképernyős VivoBook X202, és a 14 hüvelykes, teljes értékű, nagyon mutatós, fémburkolatú, szintén érintőképernyős VivoBook S400. Terveink szerint előbbivel készítünk majd hosszabb beszámolót – illetve tévéadásunkban már szerepelt.

Azóta történt

Előzmények