Hirdetés

2019. június 25., kedd

Útvonal

Hírek » Egyéb rovat

Mostantól szeretni fogják az SSD-k a Windows 10 új frissítését

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A Microsoft kiadott egy javítást, amivel mindenhol megfelelően működik majd az April 2018 Update.

A hónap közepén számoltunk be arról, hogy nem minden SSD-nek tetszik a Windows 10 új frissítése. Akkor még csak az Intel 600p és Pro 6000p esetében lehetett hallani bizonyos problémákról, de utólag kiderült, hogy a Toshiba egyes meghajtóival sem volt rendben minden, köztük az XG4, XG5 és BG3 sorozattal. Utóbbi cég esetében meg kell jegyezni, hogy nem volt szó instabil működésről, viszont növekedett a meghajtók fogyasztása, ami csökkentette a mobil PC-k üzemidejét.

A Microsoft nemrég kiadta a KB4100403 jelzésű javítást, ami az érintett Intel és Toshiba SSD-k specifikus gondjait is megoldja, így már nyugodtan telepíthető az April 2018 Update névre keresztelt Windows 10 frissítés is.

A javítás szempontjából a Microsoft megjegyzi, hogy általánosan korrekciót kaptak az egyes, NVMe protokollt használó eszközök, ugyanis ezek nem optimális mértékű energiaigénnyel rendelkeztek a frissítés telepítése után. Valószínű tehát, hogy a Toshiba SSD-ihez hasonló problémákat több gyártó is jelzett, de elképzelhető, hogy a hiba oka más volt.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.