White Timantti mod – a kifordított konfiguráció

Hirdetés

Újabb érdekes caseconra bukkantunk, amely szintén megveti a klasszikus tégla formavilágot, és valami teljesen egyedivel próbálkozik. A White Timantti megalkotása Smasher nevezetű modder keze munkáját dicséri. A koncepció lényege, hogy a hardverkomponensek nem egy keretrendszer belsejében foglalnak helyet, hanem úgymond kifordított elrendezéssel néhány központi panelből álló vázon, fedetlenül találják meg a helyüket. Igaz, pár hasonló elképzelés már látott napvilágot, de ezek kivitelezése igen különböző.


(forrás: [H]ard|Forum) [+]

Az építkezést természetesen most is gondos tervezés előzte meg, tekintve az eredményt Smasher igen precíz munkát végzett a Google programjában, a SketchUp Proban. Az építkezés folyamatát elég szűkszavúan kommentálta, de a fényképekkel gazdagon töltött, szinte minden mozzanatot megörökítő munkanapló amolyan képregény stílusban jól értelmezhető. A beépített hardverelemek szempontjából egy teljesen átlagos konfigurációt láthatunk, de a rend kedvéért azért fussunk át rajtuk! A Gigabyte GA-H67N-USB3-B3 alaplapba egy 2,4 GHz-en ketyegő Intel Celeron C530-as processzor került, a rendszermemória mennyisége 4 GB (2 x 2 GB Mushkin Enhanced Silverline Stiletto DDR3 1600). A videokártya szerepében egy 1 GB-os AMD Radeon HD 4870 egység kapott helyet, amelynek stabil rögzítését egy külön merevítő biztosítja.


(forrás: [H]ard|Forum) [+]

Persze egy ilyen gépnél elsősorban nem is teljesítményen van a hangsúly, hanem inkább a kreativitáson és a kivitelezésen, ebből a szempontból pedig kifejezetten jól sikerült a White Timantti.


(forrás: [H]ard|Forum) [+]


(forrás: [H]ard|Forum) [+]


(forrás: [H]ard|Forum) [+]


(forrás: [H]ard|Forum) [+]


(forrás: [H]ard|Forum) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés