Steamplanet steampunk PC mod egyenesen Argentínából

Hirdetés

A számítógép átalakításoknak egy különleges szegmensét képzik az úgynevezett steampunk stílusú alkotások, amelyek a modern kor technikáit ötvözik múltidéző, neoviktoriánus jegyekkel. Főbb ismérve a fémek, elsősorban sárga- és vörösréz alkalmazása, valamint a mechanikus és gőzzel hajtott masinák imitálása. Pablo Suarez (Arg0s) argentin modder is ebben az irányzatban készítette el legújabb PC-jét, amely a Steamplanet nevet viseli.


[+]

A mod munkanaplója ennek megfelelően spanyolul íródott, de a képekkel gazdagon illusztrált munkafolyamatok a rövidke feliratok nélkül is jól értelmezhetők. Magáról a konfigurációról semmit nem sikerült kideríteni, azonban jelen esetben is inkább az egyedi külsőn van a hangsúly. A bevezető után már egyáltalán nem meglepő, hogy a Steamplanet leginkább egy gőzhajóra emlékeztet, a döntött, kéményszerű alkatrészek a tetején egyszerű PVC csövekből készültek, ahol nem rezet használt, ott igyekezett megfelelő festési eljárást alkalmazni a fémes hatás elérése érdekében.


[+]

Már maguk a tervek is abszolút stílszerűre sikerültek, a készítőt teljesen rabul ejtette ez a különleges megjelenés. Az egyik oldallapján egy félgömb alakú üvegen kukucskálhatunk be a gép belsejébe, természetesen a fogaskerék motívumok és a réz csövek nem maradhattak le, így szinte minden részletében visszaköszönnek. Még a ventilátor is turbina kinézetett kapott, a védőrács pedig réz huzalokból készült. Összességében elmondható, hogy a kivitelezés minősége foltokban talán hagy némi kívánnivalót maga után, de az egyedi megjelenés és az ötletes apróságok mindenképp figyelemre méltóvá teszik a Steamplanetet.


[+]


[+]


[+]


[+]


[+]


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés