Viszlát AREZ, meg sem ismertünk

A Fake News korszakát éljük: hamis Twitter fiók terjesztette az ASUS Arez termékcsaládjának megszűntéről szóló hírt.

Hamisnak bizonyult az a Twitter-fiók, amelyre hivatkozva többek között mi is megírtuk, hogy az ASUS az NVIDIA GeForce Partner Programjának bedőlésével a nemrég bevezetett AREZ márkanévnek is búcsút int – éppen ellenkezőleg, az eredeti terveknek megfelelően az AMD GPU-val szerelt grafikus kártyák igenis az AREZ sorozat tagjaként jelennek majd meg.

Hirdetés

Alig két hete írtuk meg, hogy az NVIDIA lelőtte a neten elég nagy botrányt kavart GeForce Partner Programját, és ezzel a hozzá elsőként csatlakozó ASUS, MSI és Gigabyte számára is feleslegessé vált az NVIDIA és AMD alapokra épülő grafikus kártyák élesebb elkülönítése. Ez az utóbbi két gyártó esetében úgysem igényelt sokkal komolyabb erőfeszítést a weboldal kódjának módosításán, az ASUS-nál azonban ennél némileg tovább jutottak, ők ugyanis már elkészítették az AREZ márkanevet is az AMD-s termékek számára.

Ezek után egészen az elmúlt napokig kérdéses volt, hogy a GPP eltűnésével mi lesz ennek a sorsa: bár a legkézenfekvőbbnek itt is a csendes megszüntetés tűnt, a lehetőség megmaradt arra, hogy a ROG valamilyen alternatívájaként vagy almárkájaként (a STRIX-hez hasonlóan) azért piacra kerüljön. A hétvégén azonban az ASUS egy Twitter-üzenetben tett pontot az ügy végére, közölve, hogy az AREZ márkanév rövid útja véget ért – a ROG viszont marad.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés