Visszaesett az Intel processszorok forgalma

Hirdetés

Piackutatók elemzése szerint az Intel processzor eladási mutatói az első negyedévben 20 százalékkal rosszabbak, mint a múlt év hasonló időszakában, és az optimistább becslések szerint a második negyedévre is maximum szinten maradás várható, javulás nem valószínű.

A visszaesés fő oka a számítógépek iránti általános keresletcsökkenés: a PC eladások az első negyedévben 14 százalékkal csökkentek, és várhatóan 5-7 százalékkal esnek a másodikban. De nem csak ebben lehet a probléma okát keresni. Megerősödött a konkurencia, itt főként az AMD-re kell gondolni. Nem elhanyagolhatóak a kisebb részesedéssel bíró gyártók sem (Transmeta, SiS). Rengeteg nagyobb gyártó kínál nem Intel processzorral szerelt mobil és asztali számítógépet. A Penium 4 eladások messze elmaradtak a várakozásoktól.

Mindezek ellenére nem kell félteni az Intelt, van a tarsolyában egy-két adu ász. Az új Pentium 4 (Northwood) és a hozzá való lapkakészlet (DDR támogatás) megjelenésével nagyot fog dobbantani. Ne feledjük a mobil Tualatin terveket, mind a Transmeta-nak és mind az AMD-nek fel kell tehát készülnie.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Hirdetés