(Vissza)fejlődő ULI lapkakészlet

Teljes egészében a PCI Express interfészt részesíti előnyben az ULI legújabb, M1697 típusjelzést viselő alaplapi vezérlőáramköre, mely a későbbiekben olcsóbb, AMD processzorokat fogadó alaplapokon lesz elsősorban megtalálható. Az új lapkának továbbra is a legfőbb erényei közé tartozik a kiterjedt PCIe skálázhatóság, ugyanakkor az egychipes megoldás miatt az M1697-et választóknak végleg le kell mondaniuk a korábbi modellnél oly frappánsan megoldott AGP-támogatásról.

Az új lapka kárpótlásul továbbfejlesztett, 7.1 csatornás Azalia HD Audio hangrendszert, SATA II vezérlést, illetve natív RAID lehetőséget kapott. A rendelkezésre álló PCI Express vezetékek egyszer x16 vagy kétszer x8 arányban oszthatók ki a grafikus rendszerek, illetve háromszor x1, vagy egyszer x4 arányban az egyéb bővítőmodulok számára. A lapka képes összedolgozni idősebb testvérével, így egy M1697 és M1695 lapkapárosra épülő alaplap az NVIDIA nForce4 SLI X16 lapkakészletéhez hasonlóan kétszer 16 PCI vezetéken képes kommunikálni a grafikus alrendszerrel.


Az Epox megoldása - forrás: OCWorkbench

Az új lapkára máris lecsapott a tajvani Abit és Epox, míg előbbi egy meglehetősen standard felszereltségű modellel rukkol elő UL8 Pro típusjelzés alatt, addig utóbbi márka EP-9U1697 típusú alaplapja már jobban kihasználja az M1697-ben szunnyadó lehetőséget, így többek között ez a modell két grafikus vezérlőt is fogad. Az ULI új lapkájára épülő termékek ára egyelőre nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ULI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés