Vissza a múltba

Ötvenhét éves múltra tekint vissza a TEAC, amellyel ugyan még távolról sem korelnök a japán elektronikai vállalatok között, viszont a  rengeteg kérészéletű cég mellett így is tekintélyes múlttal rendelkezik. Ez pedig egyrészt azt jelzi, hogy a termékeik nem rosszak, hiszen egyébként nem nagyon tudtak volna talpon maradni, másrészt pedig, hogy valószínűleg mára komoly, hűséges rajongótábora alakult ki a márkának, akik biztos örömmel fogadják az új SL-D920-t.

TEAC SL-D920
TEAC SL-D920

Nagy trükk nincs a dologban, egyedül a retrós kinézet az, amely kiemeli a többi, hasonszőrű termék közül ezt a CD-lejátszóval felturbózott rádiót. Bár az ötlet nem mondható egyedinek, a nagy márkák valamiért mégis ódzkodnak ettől, így általában a gagyi kategóriájú modellek kapnak ilyen külsőt, amelyek ennek megfelelően rövid idő után gyakran a kukában végzik.

A különféle írt- és újraírt lemezek kezelésére is képes eszközön helyet kapott egy USB port. Ennek segítségével az MP3 és WMA kiterjesztésű fájlok is lejátszhatóak, illetve az ebbe helyezett adattárolóra rögzítheti a felhasználó a rádióműsorokat, illetve átkonvertálhatja audio CD-it. Került rá egy óra is, így a felvétel időzíthető, és persze ébresztésre is használható, sőt a szundi funkciót sem spórolták ki belőle.

TEAC SL-D920
TEAC SL-D920

A ID3-tagek kezelésére is módot ad, ami azt jelenti, hogy lehetővé teszi a zeneszámmal kapcsolatos különféle információk megjelenítését a változtatható fényerősségű kijelzőn. Maximális kimeneti teljesítménye negyven watt. A TEAC SL-D920 Japánban már megvásárolható fekete, fehér, valamint piros színben, és elméletileg rövid időn belül Európában is elérhető lesz. Azért az valószínűsíthető, hogy hazánkban nem válik tömegtermékké, legalábbis 240 dolláros ára ezt sejteti.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TEAC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés