Hirdetés

A VIA legújabb USB 3.0 HUB-vezérlője még több tápáramot biztosít

Hirdetés

A VIA állítása szerint az USB 3.0 kaput egyre több eszköz támogatja, azonban például egy Ultrabook esetében ezek csak korlátozott számban érhetők el, ezért is hasznos lehet egy megfelelő USB elosztó beszerzése, arról nem is beszélve, hogy fixen telepítve akár dokkoló állomásnak is használhatjuk, így az adott környezetben használt eszközök csatlakoztatása egyetlen kábel illesztésével megoldható. Ezért komoly figyelmet szentelnek ezen termékvonal erősítésének, a napokban például bemutatták harmadik generációs USB 3.0 HUB-vezérlőjüket.


[+]

A VL 812 apró fejlesztéseinek köszönhetően több szempontból is szélesebb körben és jobban használható eszközök gyártását teszi lehetővé. Minden szükséges elemet sikerült egyetlen lapkába integrálni, ami ennek ellenére az előd VL811 10 x 10 mm-es alapterületéhez képest 9 x 9 milliméteresre zsugorodott. Ez mind az energiahatékonyság, mind pedig a gyártási költségek szempontjából előnyös változás.


[+]

További kellemes tulajdonsága, hogy a lapka teljes terhelés alatt is mindössze 0,5 wattot fogyaszt, így külső betáplálás nélkül több energián osztozhatnak a csatlakoztatott eszközök. Az USB 3.0 port az előd maximum 500 mA-es terhelhetőségéhez képest 900 mA-t nyújt, ezért az alacsony fogyasztású lapkának köszönhetően elméletileg egy külső, USB 3.0-s, 2,5”-es merevlemez, egy USB 2.0 szabványú pendrive és egy egér egyidejű táplálására is képes a VL812. Ezzel többek között a több USB aljzatot vagy külön betápot igénylő kiegészítők egyetlen portról való táplálása is lehetségessé válhat. Az új lapka köré építkező HUB-ok érkezéséről egyelőre még nem érkezett semmilyen információ.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés