A beágyazott rendszereket célozza meg a VIA EPIA-M910-es alaplap

A VIA bejelentette, hogy érkezik az EPIA-M910 névre keresztelt Mini-ITX alaplap, mely a beágyazott rendszereket célozza meg, és 64 bites kétmagos processzort tartalmazhat. Utóbbi szerepe a kiépítéstől függ. Az erősebbik modellen egy Nano X2 szériás megoldás található, melynek órajele 1,6 GHz lesz és aktív hűtéssel üzemel. A ventilátor nélküli alaplapon viszont 1 GHz-en ketyegő Eden X2 processzor lesz.

Hirdetés

Az alaplapon a VX900-as vezérlőlapka teljesít szolgálatot, mely egy S3 Chrome9 HCM-es IGP-t használ, ami kompatibilis a DirectX 9-es API-val és támogatja a Full HD-s videók gyorsítását. A DDR3-as rendszermemóriát két darab DIMM csatoló várja, így maximum 8 GB-os kapacitás érhető el. Az esetleges bővítőkártya PCI foglalatba helyezhető, ami mögé egy x4-es PCI Express interfészt is helyeztek a tervezők. Alapfelszereltség még a VIA VT1708S jelzésű HD hangkodek, továbbá a termékre két darab 3 Gbps-os SATA port is került.


[+]

Az EPIA-M910 csatlakozói között fellelhető négy darab USB 2.0, két PS/2 és két soros port, emellett kivezethető még négy darab USB és hat soros aljzat, illetve két 24 bites LVDS interfészt is kapott a termék. A kijelző a D-Sub és a HDMI kimenetre köthető, míg a kommunikációs lehetőségekért két darab Gigabit Ethernet csatlakozó felel. Az alaplap támogatja a VIA LPC-01/02 bővítőkártyákat, melyek további négy soros portot jelentenek. A VIA hamarosan megkezdi az EPIA-M910 forgalmazását, az ajánlott fogyasztói árról azonban nincs információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés