Veletech blog: honvédség, fegyverek

A Magyar Hadsereg, egészen pontosan a 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj is képviselteti magát a PlayIT-Veletech közös rendezvényén, és mutatja be csöppet sem unalmas felszerelését. Az előteret egy géppuskatornyos Hummer terepjáró uralja, tőle nem messze pedig egy páncélozott csapatszállító tornyosul.


[+]

Itt vannak speciális tűzszerész robotjaik is, amelyekkel távolról, biztos fedezékből felderíthetőek a bombák, illetve megtekinthető a pirotechnikusok vaskos védőruházata is.


[+]

A hátsó fal mentén változatos fegyverek sorakoznak, a kisebb géppisztolyokon és sörétes puskákon át a brutális mesterlövész fegyverekig. Kézbe is lehet venni ezeket a félelmetes eszközöket, már amennyiben elbírjuk a nagyobb darabok közel tízkilós súlyát.


[+]

A legkomolyabb teljesítményt a kiállításon az a két rohamosztagos produkálja, akik egész nap a megközelítőleg negyven kilogrammos menetfelszerelésben, maszkban és sisakban pózolnak.


[+]

A látogatók is megtapasztalhatják, milyen a katonaélet: a bevállalósak kapnak egy könnyebb golyóálló mellényt és egy puskát, hogy egy katonai ládán lépcsőzve tesztelhessék állóképességüket, továbbá légpuskával is lehet célba lőni.


[+]

Azóta történt

Előzmények