Veletech blog: ma még bárkiből lehet pilóta

Igazi szimulátorközpont az őszi PlayIT, nagyjából tucatnyi különböző megoldást számoltunk. A legegyszerűbbek a jellemzően formaautós pózba elrendezett ülések kormánnyal és pedálokkal megtámogatva. Ilyenekben például az Xboxos Forza sorozattal csapathatunk, de a Playstation Grand Turismója is hívogatóan kacsint a látogatókra. A kétnapos őszi kiállítást vasárnap még megtekinthető, stábunkkal jellemzően a "C" csarnokban, azaz a Veletech területén lehet találkozni.


[+]

Az előbbieknél egy fokkal komolyabb eszközt láttunk az Asus és a Motorsportal Experience közös standján, ott nem egy, hanem három monitoron jelenik meg a virtuális versenypálya.


[+]

Aztán egy másik szint: a leglátványosabbak kétségkívül az SBR Racing úgynevezett full-motion szimulátorai, melyekben a vaskos munkahengerekre támaszkodó kabin az autóban uralkodó erőhatásokat, gyorsulást, lassulást vad rántásokkal imitálja. Gyakran a nézők jobban szórakoznak ezen, mint maga a versenyző, itt tehát azoknak is érdemes eltölteniük néhány percet, akik amúgy nem akarják kipróbálni, milyen érzés lehet egy versenygép volánjánál ülni. Egy ilyen szimulátor a CAT standján is található.



[+]

A legélethűbb megoldást a SimHouse prezentálja a GameStar standján. Itt próbálható ki a két munkahengerrel mozgatott ülésük, amihez profi kormány és három monitor tartozik.


[+]

De még tovább megy a szimulátorok világában az Oculus Rift, ami a Veletech csarnokban szimulátorban is kipróbálható. Az esetleges rosszullétek elkerülése végett a SimHouse csapata inkább csak egy fix üléses cockpittel hozta ki.


[+]

És itt van a kiállításon a Sim City mobil MIG-je is (szintén Oculus Rift segít elmélyülni), melyről nemrég írtunk.


[+]

Azóta történt

Előzmények