Hirdetés

Végre elérhetők a Steam eszközök

Eljött a nagy nap, amikor a Valve útjára bocsátja a Steam eszközöket, köztük a sokak által várt Steam Link és Steam Controller kiegészítőket. Ezek mellett persze a Steam masinák is rendelhetővé váltak méghozzá 450 dolláros kezdőártól, de ezek között nincs egyetlen igazán egyedi modell sem, mivel a partnerek csupán a jó ideje elérhető windowsos megoldások másolatait adták ki. Gyakorlatilag mostantól Windows 10 helyett SteamOS-sel is rendelhetők a gépek, és ezzel nagyjából össze is foglalható a választék. Az mindenképpen megjegyzendő, hogy a SteamOS-sel igényelhető masinák 30-60 dollárral olcsóbbak a Windows verzióknál.

Az izgalmas kiegészítőkre visszatérve a Steam Linket és Steam Controllert maga a Valve kínálja és a szállítást az Amazon oldja majd meg. Az 55 eurós Steam Link számíthat talán a legnagyobb sikerre. Ez az eszköz a tévére csatlakoztatható egy HDMI interfészen keresztül, biztosítva a kijelzőnek a Full HD-s felbontású képi tartalmat a hanggal kiegészítve. Ezután a rendszert az Ethernet portján keresztül a PC-hez kell kötni, vagy komplexebb hálózat esetén erre a router is használható, illetve természetesen biztosítani kell az áramot is, és így összeáll a személyes felhő.


Steam Link

A Steam Link tehát egy streamelő a PC és a tévé között. A felhasználó a nappaliból kéri a tartalmat, az a hálózati kapcsolaton keresztül eljut a PC-re, majd onnan a kiszámolt képkocka és hanganyag visszakerül az eszközbe, amely így megjelenik a tévén. A Steam szoftver in-home streaming szolgáltatásával nagyon egyszerűen működtethető. Az újdonságon összesen három USB 2.0-s interfész található, így bőségesen köthetők rá beviteli eszközök.

A Steam Controller egy sokkal nehezebb szülés volt. A 55 euróért gamepad számtalan áttervezésen ment keresztül, így végül csak részben hasonlít arra a koncepcióra, amit a Valve két éve bemutatott. Az alapként szolgáló, finom erő-visszacsatolást alkalmazó érintőpadok persze megmaradtak, de ezeket kiegészítette egy analóg kar, illetve tíz tűzgomb, amelyek közül kettő analóg.


Steam Controller

A giroszkóppal és gyorsulásmérővel is ellátott gamepad két AA elemmel működik vezeték nélküli módban, de vezetékes opcióként is lehet használni egy micro USB kábellel, ám utóbbit külön kell beszerezni. A termék friss elemekkel 80 órás átlagos játék melletti működést kínál, de ez a paraméter nyilván függ a felhasznált elemtől is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Valve

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés