Ütős Maingear munkaállomások grafikusoknak

Hirdetés

Korábban már bemutattuk a Maingear SHIFT asztali számítógép sorozatát, mely a játékosok igényeit próbálja lefedni egészen extrém teljesítményű konfigurációkkal. Ezúttal a cég a dizájnereket és grafikusokat célozta meg a Quantum SHIFT névre keresztelt munkaállomásaival. Az érintett felhasználók minden bizonnyal egy alaposan felkészített számítógéppel szeretnék várni a májusban érkező legújabb Adobe programcsomagot, a Creative Suite 5-ot.

Maingear Quantum SHIFT
Maingear Quantum SHIFT

Az gémer gépekből már ismerős kívül-belül fekete házba egy Intel alapokra épülő rendszer került. Az egyes komponensek változtatására, cseréjére természetesen ezúttal is van lehetősége a felhasználóknak, ezért a processzor esetében dönthetnek a 960 vagy 980X jelzésű Core 7, illetve egy Xeon X5600 sorozatú CPU mellett. Megfelelő hőmérsékletéről a beépített vízhűtés gondoskodik. Előbbi processzorok esetében 24 GB memóriát kínál a gyárót, míg a Xeonok mellé akár 96 GB is kerülhet.

Maingear Quantum SHIFT
Maingear Quantum SHIFT

Ha adattárolásról van szó, akkor a DVD és Blu-Ray meghajtók mellől a háttértár sem hiányozhat, ezekből hatot lehet rendelni bele, merevlemez vagy SSD formájában, összesen 12 TB kapacitásig. A grafikus megjelenítést és a GPU-val gyorsított számításokat az NVIDIA kártyái intézhetik, amikből három GeForce GTX 480 vagy kettő Quadro FX 5800 is kérhető. Mindezt egy vagy másfél kilowattos tápegység láthatja el energiával. A Maingear Quantum SHIFT munkaállomásokra egy év garancia vonatkozik, a Core i7-es változatok kezdőára 3400 dollár, a Xeonosokért pedig minimum 4000 dollárt kell fizetni.

Előzmények

Hirdetés