Fermivel felvértezett gépek játékosoknak

Mint tudjuk, az NVIDIA hivatalosan is bemutatta a 400-as sorozatú, Fermi architektúrára épülő GeForce videokártyáit. Erre természetesen az előre készre szerelt PC-ket gyártó cégek is felkészültek, így rögtön előálltak frissített, gamereknek szánt konfigurációikkal. Most már tehát semmi akadálya, hogy bárki hozzájusson egy ilyen nagy teljesítményű, DirectX 11-es API-t is támogató grafikus kártyákat tartalmazó gépezethez.

Elsőként a Maingear jelentkezett a frissítéssel, SHIFT nevű számítógépe immár GeForce GTX 470 és 480 kártyával is rendelhető. Sőt, akinek egy GeForce nem elég, akár kettővel is megtoldhatja az SLI rendszernek köszönhetően. Az újdonságok mindegyik SHIFT konfigurációban, tehát az AMD-sben, az Intel P55-ösben vagy az Intel X58-asban is elérhetők, az már a felhasználón múlik, hogy melyik a szimpatikus neki. A Maingear gépek ára 2099 dollárnál kezdődik, de összeállítástól függően ez változhat.

Maingear SHIFT
Maingear SHIFT

Az Origin sem akart kimaradni a buliból, az NVIDIA bejelentése után ők is  azon nyomban leleplezték Genesis PC-jük új, GeForce-os változatait. Az egyetlen GTX 470-nel felszerelt masina már 2303 dolláros áron megvásárolható, ám akinek három, SLI-módban összekapcsolt 480-asra fáj a foga, annak már 4442 dollárt kell kifizetnie. A Genesisekbe egyébként Intel Core i7, i5, illetve AMD Phenom II processzorok kérhetők, egészen négy magig és 3,4 Ghz-ig, akár 12 GB DDR3-as memóriával megtoldva. A hűtésről a szokásos léghűtés mellett folyadékos megoldás is választható. A RAID rendszerben összekötött háttértárak mérete pedig maximum 2 TB lehet.

Origin Genesis
Origin Genesis

Végül a Digital Storm is beszállt a fermisek közé, Black|OPS számítógépe is rendelhető ezentúl 470-es és 480-as kártyákkal. A kívül-belül fekete gépezet kisebbik GTX-szel rendelkező modellje 2244 dolláros alapáron szerezhető be, ha pedig két GTX 480-ra lenne szükség, akkor már 3659 dollárt kell kifizetni.


Digital Storm Black|OPS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés