USB hub, egér, macskamancs és USBka

Hirdetés

Az emberi fantázia nem ismer határokat, pláne ha valamilyen egyszerű kis eszköz átformálásáról van szó. Japán mindig is híres volt arról, hogy ott az elsőre legmegdöbbentőbb ötletnek is sikere lehet – aztán a dolgok egy jó része persze átszivárog az USA-ba és az öreg kontinensre.

USBka
USBka

A legkevésbé érdekes a most bemutatandó eszközök közül egy tíz bővítőhellyes USB hub, amelyik az Elecom jóvoltából kerülhet majd az üzletek polcaira. Gyakorlati haszna is van, hiszen egyre több USB-s eszközt használunk, amiket nem mindig van hova dugni. Ha a netbook vagy notebook 2-3 portja nem lenne elég, akkor jó szolgálatot tehet egy ilyen hosszabbító. A U2H-Z10S vékony kialakítása miatt elég kicsi ahhoz, hogy bárhol jusson neki hely. Japánban már a jövő hónapban kapható lesz, az ára viszont még nem ismert (várhatóan azért nem lesz megfizethetetlen).

Elecom U2H-Z10S USB hub
Elecom U2H-Z10S USB hub

Szintén az Elecomtól érkezett egy ötletes egér. Az 1000 dpi-s M-MK1UR csillogó műanyag burkolatot kapott, és érdekessége, hogy az oldalán lévő gumiborítás felhajtható, és szépen beletekerhető a kábel, amikor nincsen rá szükség. Utazáshoz ideális társ lehet, 95 x 59 x 35 mm-es mérete és 75 grammos tömeges sem nevezhető soknak. A rózsaszín mellett szerencsére más színekben is kapható lesz, jenből átszámítva körülbelül 19 eurós áron.

Elecom M-MK1UR egér
Elecom M-MK1UR egér

Kevésbé használhatók, de mindenképpen dús fantáziára utalnak a különféle állatokba (illetve azok testrészeibe) bújtatott adattárolók. Ezek közül a legújabb a macskamancsba épített pendrive, amely alig 37 euróért a mienk lehet, ha hiányoljuk az igazi cicát a házból. De valamivel drágábban kaphatunk eredeti japán selyemből, kimonóanyagból készített USBkát, sőt, még  a Star Warsból ismert R2-D2-t és Darth Vadert is átjárhatja az erő, ha bedugjuk őket – ugyanis USB hub-ként funkcionálnak.

Macskamancs
Macskamancs

R2D2 és Vader nagyúr
R2-D2 és Vader nagyúr

Akit érdekel az egész választék, annak itt érdemes körülnéznie.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés