USB 3.0-s vezérlő készül az Intelnél?

Nagyobb az érdeklődés az USB 3.0 után, mint azt a vállalatok várták volna. Az egyetlen elérhető vezérlő a piacon az NEC µPD720200 típusjelzésű lapkája, melyet még a múlt év közepén mutatott be a gyártó. Azóta számos drágább alaplapra felkerült a termék, így mára a cég megduplázta a gyártókapacitását, hogy ki tudja elégíteni a folyamatosan növekvő igényeket.

Az eddigi adatok szerint az NEC már hárommillió eladott vezérlőnél tart, és ez a szám rohamosan növekszik. Talán ennek hatására kaptak szárnyra azok a pletykák, miszerint az Intel is piacra dob egy külső USB 3.0-s vezérlőt még ebben az évben. A kiszivárgott információk szerint a lapkakészletbe való integrálás még várat magára, ami valószínűleg annak köszönhető, hogy az USB 3.0-s aljzatok ára viszonylag magas, ami az olcsóbb alaplapok esetében alacsonyabb hasznot eredményezne. Ezek alapján a külső lapka alkalmazása teljesen logikusnak tűnik.

Az év második felében valószínűleg más gyártó is előáll USB 3.0-s vezérlővel, ám pontos információ ezekről nincsen. Az AMD várhatóan a Hudson kódnevű vezérlőhídjába integrálja a támogatást, ami a jövő év első felében jelenik meg a vállalat első, GPU-t is tartalmazó processzoraihoz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés