Hirdetés

Univerzális hűtővel jelentkezik a Zalman

Ismét egy nagyszerű ötlettel állt elő a Zalman. A koreai vállalat bemutatta a világ első univerzális hűtőjét, mely több grafikus és központi processzorhoz is használható. A VF2000 LED névre keresztelt termék 126 x 110 x 45 mm-es mérete és 290 grammos tömege miatt korlátozott hőelvezetési képességekkel rendelkezik. A gyártó állítása szerint a hűtő maximum 110 W-os TDP fogyasztással rendelkező chipekkel birkózik meg. Ennek megfelelően a magas fogyasztású, négymagos Intel Core i7 és AMD Phenom processzorokhoz, illetve a GT200 chipes videokártyákhoz nem ideális az új Zalman modell.

A termék grafikus kártyák esetén támogatja a legtöbb felfogatási módszert, processzorok tekintetében pedig a Socket AM2, AM2+, AM3, illetve az LGA775 foglalattal kompatibilis. A négy darab hővezető csövet tartalmazó, alumíniumlamellákból álló borda hőelvezetési képességét egy kék LED-del ellátott, 92 mm-es ventilátor segíti, melynek percenkénti fordulatszáma 1400 és 2350 között lehet.

Az alacsony magasságának köszönhetően HTPC házakba is megfelelő Zalman VF2000 LED típusú hűtő még ebben a negyedévben megjelenik, ajánlott fogyasztói áráról nem számolt be a vállalat.

A termékről a további képeket az alábbi galériában lehet megtekinteni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés