Ultramobil eszközökhöz való futószalagot kap az új CryEngine

A Crytek várja a jelentkezőket az idén elérhetővé váló fejlesztői programhoz.

A CryEngine kapcsán a fejlesztést végző Crytek többször is nekifutott már az ultramobil eszközök támogatásának, amelynek bizonyos verziókra lett némi eredménye, de az utóbbi időben ez nem jelentett fókuszt. Ugyanakkor a PC, valamint az Xbox One és PlayStation 4 családba tartozó konzolok, illetve a különböző VR megoldások mellett ma már komoly jelentőséggel bírnak a hordozható termékek, nem véletlen, hogy a videojáték-motorok között konkurensnek számító Unity és Unreal Engine figyel is ezekre.

Hirdetés

A Crytek most bejelentette, hogy elkészítették az ultramobil eszközökhöz való futószalagot, amely idén elérhetővé válik a fejlesztői programhoz csatlakozók számára. Utóbbit az alábbi oldalon lehet megtenni, és a megfelelő időben majd értesítést kapnak az érdeklődők.

A vállalat elkészített egy demonstrációt is, hogy mire képes a rendszer egy Samsung Galaxy S20+ készüléken. Persze egyelőre még béta fázisban van a fejlesztés, és egy darabig nem is várható végleges kód.

A fő cél egyébként az Android platform támogatása lesz, de az iOS sem marad ki, ezt viszont valószínűleg csak némi csúszással lehet kipróbálni. A részletekről egyébként még kevés adat van, de a CryEngine új verziói már felkészültek az explicit API-kra, és ez már egy jó kiindulási alap, hiszen Androidon a Vulkan, míg iOS-en a Metal a fő fejlesztési irány.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés