Hirdetés

ULi: új lapkakészlet AMD64 processzorokhoz

Hirdetés

Az ALi tavaly nyáron életre hívott leányvállalata, az alaplapi chipkészleteket forgalmazó ULi Electronics bemutatta AMD Athlon 64 és Opteron processzorokhoz szánt új lapkáját. Az M1689 az NVIDIA nForce3-hoz hasonlóan egy chipben integrálja az AGP-vezérlő és a perifériavezérlő funkciókat. A lapka támogatja a AGP8X felületre illeszkedő videokártyákat, az ATA133 és SATA meghajtókat, valamint rendelkezik 8 portos USB2.0-, hatcsatornás AC'97 audio- és 100 Mbites hálózati vezérlővel.

Amint az ismert, az ALi 2000 előtt közel 10 százalékos piaci részesedéssel rendelkezett az asztali számítógépekbe szánt lapkakészletet piacán, azonban a naprakész termékek sorozatos késésének köszönhetően befolyását e szegmensben fokozatosan elvesztette – ma leginkább a noteszgépeket megcélzó megoldásai ismertek. Az ULi célkitűzései közé tartozik az ALi piaci pozícióinak megerősítése.

Az M1689 azonban szintén késve jelenik meg a piacon: a lapka szolgáltatásai közül hiányzik számos, a rivális gyártók rövidesen megjelenő lapkakészletei által támogatott funkció, így a PCI Express interfész és a High Definition Audio támogatása.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés