Újabb terabájtos SSD a porondon

Leleplezte új flashmemória-alapú tárolóját a kínai RunCore, amely sebességét és méretét tekintve sem szégyenkezhet. A két SandForce SF-1200 vezérlővel ellátott 3,5”-es SSD ugyanis kereken 1 TB-os kapacitással rendelkezik, és 6 Gbps-os SATA interfésszel kapcsolódik a számítógéphez. RAID 0 kialakításának köszönhetően az átviteli tempó se rossz, elérheti az 500 MB/s-ot is. Ígéretesnek tűnik tehát a RunCore terméke, de sajnos egyelőre sem az ára, sem a debütálás dátuma nem derült ki.

RunCore SSD
RunCore SSD

Hivatalosan is bejelentette a Western Digital a Caviar Blue szériájának 6 Gbps-os SATA csatlakozóval szerelt vonalát. A 3,5”-es meghajtókat asztali gépekbe ajánlják, fordulatszámuk 7200 rpm-es, és az Advanced Format technológiát alkalmazták rajtuk, azaz 4 kB-os szektormérettel rendelkeznek. A sorozat ötféle kapacitással (250, 320, 500, 750 és 1000 GB) vásárolható meg, amik közül a két legnagyobb 32 MB-os, a többi pedig 16 MB-os gyorsítótárral lesz ellátva. A merevlemezek Európába is érkeznek, itt (a kapacitásnak megfelelően) 32,9 euró, 33,3 euró, 34,5 euró, 45,1 euró és 53,2 euró lesz az áruk.

Western Digital Caviar Blue SATA 3.0
Western Digital Caviar Blue SATA 3.0

A LaCie és a neves dizájner, Neil Poulton ismét szövetkeztek, ebből pedig az eddigi ismereteink alapján rossz nem sült ki még. Ezúttal egy tárolóknak szánt külső házat hoztak össze, pontosabban egy védő, szállító tokról van inkább szó. A Tank fantázianevet kapta a termék, amihez hű is, mivel lánctalphoz hasonló formája van.

LaCie Tank
LaCie Tank

A műanyagból és gumiból készült burkolat megvédi az ejtésektől, rázkódástól, portól, és a víztől is. A 41 x 121 x 186 mm-es, 280 grammos tokba 2,5”-es meghajtók rakhatók elsődlegesen, de a gyártó szerint akár a kisebb méretű kézi játékkonzolokat, vagy vékonyabb kompakt fényképezőket is bele lehet helyezni. Egy év garanciával 20 fontért (~32 dollár) lehet megvásárolni.

LaCie Tank
LaCie Tank

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés