Újabb Intel mobil processzorok a láthatáron, hivatalosan és kiszivárogva

Hivatalosan meg nem erősített adatok szivárogtak ki a már régóta emlegetett 35 wattos Ivy Bridge központi egységekről. Egyelőre három modellszámot sikerült kiszimatolni, de az OEM variánsokkal együtt vélhetően még több várható. Az Intel Core i7-3610QM, Core i7-3612QM és Core i7-3615QM egyaránt négymagosak, vezérlőjük támogatja a 1600 MHz-es DDR3 memóriákat és 6 MB gyorsítótárral rendelkeznek. Lényegében a Sandy Bridge alapú Core i7-2630QM – 2675QM sorozat modernizált verziójáról van szó, az órajelek tekintetében azonban még elég bizonytalan információk érkeztek. Vélhetően ezek lesznek a legalacsonyabb órajelű, négymagos Ivy Bridge processzorok, így lehetséges a 35 wattos TDP. A Core i7-3612QM alap és Turbo Boost órajele 2,1/3,1 GHz, ehhez képest a Core i7-3615QM valamivel magasabb értékeket produkál, szám szerint 2,3/3,3 GHz-et.

Hivatalos megerősítést nyert viszont a Celeron G460 érkezése. Pár napja a CPU-World birtokába került útitervet ábrázoló táblázat alapján már mi is kielemeztük a helyzetet, ami elég valószínűnek tűnt már akkor is. Mint azt a korábbi hírünkben is említettük, a G460 a G440 versenyképesebb verziója lesz, hiszen változatlan, 37 dolláros árcédulával érkezik, de a teljesítménye valamivel potensebb. Órajele 200 MHz-cel 1,8 GHz-re emelkedett, az L3 gyorsítótár mérete 1,5 MB-ra hízik, de ami még ennél is fontosabb, hogy az egyetlen magot felvértezték a Hyper-Threading technológiával, tehát két szál egyidejű kezelésével is megbirkózik.

A hivatalos közlemény egy másik érdekes modell érkezését is igazolja, név szerint a Celeron 807UE-t. Ez a beágyazott processzor az abszolút belépőszinten indul majd versenybe, a szimpla mag 1 GHz-en ketyeg 1 MB harmadszintű gyorsítótár társaságában. Az integrált Intel HD grafikus alegység alapjáraton és Turbo módban rendre 350 és 800 MHz-es órajelre képes. Memória vezérlője csupán egycsatornás, mely maximum 4 GB memóriát kezel, TDP-je viszont csupán 10 watt, hasonlóan a D2x00 szériás Atomokhoz, így valószínűleg ezeknek kíván alternatívát nyújtani. Vételára ismeretlen, lévén az OEM piacra szánják.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés