Hirdetés

Újabb fullextrás PC-ház a Cooler Mastertől

Ki tudja, hányadik modellje már a Cooler Masternek az új HAF 932 ház, mellyel sok számítógép-fanatikus álmait teljesíti? Az új toronyháznál – melynek neve egyébként a High Air Flow rövidítése – sem spóroltak semmivel, a kialakítás a felsőkategóriás termékekkel szemben támasztott igényeknek felel meg. Az acélból és műanyag elemekből összeállított monstrum alapterülete 230 x 575 mm, magassága 545 mm, így microATX, ATX és Extended ATX alaplap befogadására egyaránt képes. Hat darab 5,25 colos meghajtórekesze közül az egyik adapterrel – kívülről elérhető – 3,5 colos hellyé alakítható, belül pedig öt 3,5 hüvelykes merevlemez elhelyezésére van mód. A tárolóegységek szerszám nélkül rögzíthetők, a HDD-k számára könnyen oldható, kivehető keretek állnak rendelkezésre. Az előlap tetején két audiocsatlakozót, négy USB, egy FireWire és egy eSATA portot találunk.

Cooler Master HAF 932
[+]

Ahogy a ház neve is utal rá, a hűtésnek szenteltek különös figyelmet a Cooler Master mérnökei. A szellőzést passzív módon is segítik az elő- és hátlap perforált takaróelemei, de az aktív hűtés is kiemelkedő. A merevlemezek elé, az oldalfalra, valamint a tetőre egyaránt egy-egy 23 x 23 x 3 cm-es ventilátort szerelnek, melyek 1700-as percenkénti fordulatszám mellett 19 dB(A)-es zajszinten teszik a dolgukat; az elülső légcsavar vörös LED-világítást is kap. Hátra egy 14 x 14 x 2,5 cm-es ventilátor kerül 1200 rpm fordulatszámmal és 17 dB(A)-es zajszinttel. Ha valakinek ez nem felelne meg, az a meglévő szellőztetőket le is cserélheti. Az oldallapra kerülhet négy 12 cm-es, felülre három 12 cm-es (vagy egy 23 és egy 12 cm-es) ventilátor, ezenkívül a padlólemezen is van két rostély.

Cooler Master HAF 932 Cooler Master HAF 932

A tápegység tetszés szerint elhelyezhető felül vagy alul, utóbbi esetben a vízhűtésben gondolkodók is nagyobb szabadságot kapnak: a vízcsöveket kivezethetik a házból egy külső hőcserélőhöz, vagy belülre, a tetőre is beépíthetnek egy radiátort. Megfelelő típus választása esetén ráadásul a hűtőfolyadék ilyenkor kívülről is utántölthető, a felső „rakodótálca” alatt található ugyanis egy erre szolgáló nyílás. A kábelek elvezetését részint az alaplap tálcája mögött kialakított csatornák segítik, és hogy az esztétikusan elrendezett rendszer látványát élvezhesse is tulajdonosa, az oldallap felső részén egy hálós plexiablakot helyeztek el.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés