2019. augusztus 26., hétfő

Útvonal

Hírek » Videokártya rovat

Újabb csendes Radeonok

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Clubic.com

A Sapphire bejelentette új Ultimate Edition videokártyáit.

Hirdetés

A hongkongi székhelyű Sapphire a Comdex szakkiállításon mutatta be új sorozatú Radeon 9800 Pro/XT és Radeon 9600 Pro/XT chipes videokártyáit. Az Ultimate Edition kártyák mindegyike ventilátor nélküli passzív hűtést használ, így síri csendben üzemel.

A sorozat csúcskategóriás modellje a Sapphire Atlantis Radeon 9800 XT Ultimate, amely -- amint azt neve is elárulja -- az ATI Radeon 9800 XT grafikus processzorra épül. Noha a vállalat pontos adatokat nem közölt a termék specifikációival kapcsolatban, az feltehetően megfelel az ATI referenciaajánlásának, és 412 MHz-en működő GPU-t és 730 MHz-en működő memóriachipeket használ. A kártyán 256 Mbyte DDR memória található.

A sorozatban megtalálható továbbá a Radeon 9600 XT-re épített Atlantis Radeon 9600 XT Ultimate, amely 128 és 256 Mbyte memóriával egyaránt elérhető. További két újdonság a szintén teljesen csendes The Beast All-in-Wonder 9800 Pro Ultimate és The Beast All-in-Wonder 9600 Pro Ultimate. E két multimédiás kártya tv-tuner egységgel rendelkezik, extra videofunkciókat támogat és rádiófrekvenciás távirányítóval kerül forgalomba.

A sorozat minden tagja passzív hűtéssel rendelkezik. Akárcsak a korábbi Ultimate Edition kártyákon, feltehetően e modelleken is Zalman hőcsöves hűtőrendszere teljesít szolgálatot. A kártyákat a Sapphire a Comdexen mutatja be, azt egyelőre nem tudni, mikor és milyen fogyasztói áron kerülnek forgalomba.

Hirdetés

Azóta történt

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.