Új wireless eszközöket dob piacra a HP

A HP ProCurve újabb WLAN-eszközöket mutatott be, melyek megkönnyíthetik nagyobb helyi hálózatokban a vezetékes és vezeték nélküli hozzáférés szolgáltatását és egységes menedzsmentjét. A ProCurve 5300xl sorozatú switchekbe építhető a Wireless Edge Services xl modul, mellyel központilag szabályozhatók például a használt frekvenciák, a felhasználók azonosítása és jogosultságaik kiosztása, a WLAN-összeköttetések hozzáférési pontok közötti roamingja, a WLAN önjavító funkció vagy a jogosulatlan állomások kizárása.

A modul tényleges fizikai interfészekkel az új Radio Portok révén látható el. A Radio Port 210 választhatóan a 802.11b vagy g protokoll szerint forgalmaz. A Radio Port 220 és 230 ismeri mind a 2,4 GHz-es frekvencián működő 802.11g, mind az 5 GHz-es tartományt használó 802.11a szabványt, a különbség az, hogy az előbbire külső antennák csatlakoztathatók, az utóbbi pedig az antennákat is magában foglalja. Ahol kritikus a rendelkezésre állás, oda a Wireless Edge Services xl modul redundáns változatát ajánlja a gyártó.


Radio Port 210/230 – Radio Port 220 – Wireless Access Point 530

Szintén most jelentették be a különálló ProCurve Wireless Access Point 530 hozzáférési pontot. A szabványos biztonsági és QoS eljárásokat alkalmazó eszköz bármely meglévő hálózati környezetben telepíthető. A HP több telephellyel rendelkező vállalkozásoknak is ajánlja a terméket, mivel helyben akkor is biztonságos hozzáférést tud garantálni a munkatársaknak, amikor a központi autentikációs szerver ideiglenesen nem érhető el. A Wireless Access Point 530 időről időre letölti és eltárolja a központi RADIUS szerver adatait, ennek köszönhetően az autentikáció nem szenved zavart, ha netán kiesik a központtal összekötő WAN-kapcsolat.

Természetesen valamennyi új eszköz integrálható a HP ProCurve központi hálózatmenedzsment rendszereibe, és támogatják a személyazonosság-alapú menedzsmentet is, mely felhasználók és más szempontok (hely, időpont stb.) alapján automatikusan képes testre szabott hálózati szolgáltatásokat (jogok, sávszélesség, QoS stb.) nyújtani. Az alábbi táblázatban tájékoztató jellegű árakat közlünk.

 

HP ProCurve Wireless újdonságok
Termék Ár
ProCurve Wireless Edge Services xl modul
12 Radio Port támogatásával
3699 euró
ProCurve Wireless Edge Services xl modul
licencdíj 12 Radio Port használatára
2959 euró
ProCurve Redundant Wireless Edge Services xl modul 2589 euró
ProCurve Radio Port 210
Single-radio (802.11b/g) belső antennával
259 euró
ProCurve Radio Port 220
Dual-radio (802.11a/g) külső antennával
369 euró
ProCurve Radio Port 230
Dual-radio (802.11a/g) belső antennával
369 euró
ProCurve Wireless Access Point 530
Dual-radio (802.11a/b/g)
549 euró
  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés