Új szintre emeli a tuningot az MSI GeForce GTX 780 Lightning

Az MSI bejelentette, hogy hamarosan megvásárolható lesz a GeForce GTX 780 Lightning nevű termék, mely a tuningos réteg számára lehet kedvelt megoldás. A kártya az NVIDIA GK110-es GPU-jára épül, és 2304 CUDA maggal dolgozik, a 384 bites memóriabuszhoz pedig 3 GB fedélzeti memória kapcsolódik. A gyári tuning is erős lett, hiszen lapka 980 MHz-en ketyeg (1033 MHz-es minimálisan garantált GPU Boost mellett), míg a memóriák effektív órajele 6 GHz. Látható, hogy a memóriához nem nyúlt a gyártó, de a magórajel az NVIDIA ajánlásainál 117 MHz-cel magasabb.


[+]

Természetesen a VGA a Lightning szériára jellemzően további tuningpotenciállal bír, hiszen a termékcsalád mindig is híres volt az erős tápellátásról. Az új jövevény esetében erről a két darab 8 tűs PCI Express tápcsatlakozó és a 20 fázisú VRM gondoskodik. A megfelelő hőmérsékletért a hővezető csövekkel tarkított, három darab ventilátorral rendelkező TriFrozr hűtő felel, melynek sarkalatos pontja, hogy a bekapcsolást követően 30 másodpercig fordított irányba forognak a ventilátorok, melyek így eltávolítják a port a hűtőbordákról. A TriFrozr érdekessége még, hogy a három ventilátor vezérlése különálló, így a rendszer mindegyikhez egyedi fordulatszámot rendel a terhelés mértékétől függően.


[+]

Az MSI GeForce GTX 780 Lightning része a 3X3 OC Kit is, mely a V-Check pontokkal engedélyezi a GPU, a memória és a VDDCI feszültségek figyelését, miközben a tripla hőmérséklet-érzékelő a legpontosabb visszajelzést teszi lehetővé az Afterburneren keresztül. Természetesen a termék megkapta a GPU Reactor nevű fejlesztést, mely a GPU hátoldalára került. Ez az MSI szerint csökkenti az áramellátással járó zajt és növeli a stabilitást. A tuning biztonságosabbá tétele érdekében a VGA-n két BIOS is lesz, így ha az egyiket esetleg rosszul frissítette a felhasználó, akkor a másik BIOS-szal életre kelthető a kártya.


[+]

A DirectX 11-et támogató termék hátulján két DVI és egy 3 GHz-es HDMI 1.4a-s és egy DisplayPort 1.2-es kimenet található, és négy kijelző kezelése biztosított. Az MSI a GeForce GTX 780 Lightning forgalmazását napokon belül megkezdi, az ajánlott fogyasztói ár pedig 750 dollár lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés