Új platni csúcs a lá Seagate

Hirdetés

A Seagate ismét feladta a leckét (magának is persze..), hiszen elsőként tett szert olyan meghajtóra, amely tányéronként mintegy 40GB-nyi adatot cipel. A szert-tevés persze a cucc kifejlesztését jelenti, ahol az elért 32.6Gbit pro négyzetinch szintén páratlan, amellett, hogy persze páros.. :)

Ráadásul a meghajtóban rögtön két ilyen disc is helyet kapott, tehát csipp-csupp 80GB-nyi adat fér fel rá, amely adat eztán gyorsabban is áll rendelkezésre, mint ezt megelőzőleg bármikor, hiszen a drive mintegy 35%-kal gyorsabban pörög fel üzemi fordulatszámra, mint azt a korábbi egységek tették.

Egyéb jellemzőit tekintve említést érdemel a 8.9ms-os elérési idő, a 2MB-os cache, a belső 54.5MB-os adatátvitel, az ATA/100-as interfész, valamint az olyan finomságok, mint a hw/sw együttesből álló 3D Defense Seagate sajátosság, vagy a Sound Barrier Technology (SBT), amelyek mind-mind az új U-sorozatú meghajtók felsőbbségét hivatottak szemléltetni..

A meghajtóból ráadásul rendelhetők külön a CE (Consumer Electronics) számára kifejlesztett példányok is, amelyek olyan halk motorral érkeznek (Fluid Dynamic Bearing / FDB) , amelyek zajszintje a halkabb proci hűtő ventiknek is becsületére válna! (27dB, mint pörgő-zaj..)

És bár ez utóbbi kijelentéshez csak annyit fűznénk hozzá, hogy coolere és usere válogatja, hogy ugye kinek mi a "halkabb", az új U Series Seagate meghajtókkal, a márka itthoni népszerűségét figyelve, biztosan sokan találkoznak majd.

Azóta történt

Hirdetés