Új Intel drivert hozott a 2013-as esztendő

Az Intel elérhetővé tette a 15.28.12.2932-ös verziójú drivercsomagot, mely a Windows 7 és 8 operációs rendszerekhez telepíthető, és tartalmazza a HDMI-hez használható audio-, valamint a Turbo Boost modullal kiegészített HD Graphics drivert, a Media SDK futtatási környezetet, illetve az OpenCL eszközillesztőt. A WHQL aláírással rendelkező meghajtó a HD Graphics 2000-es, 3000-es, 2500-as és 4000-es IGP-vel rendelkező processzorokhoz telepíthető, azaz lényegében az asztali és a mobil Sandy, illetve az Ivy Bridge lapkákban található integrált grafikus vezérlőkkel kompatibilis. A mobil termékek esetében persze fontos megjegyezni, hogy nem mindegyik gyártó engedélyezte a gyári terméktámogatást, így ha az Intel által kiadott hivatalos meghajtók nem telepíthetők, akkor a notebook gyártójánál kell érdeklődni az esetleges frissítésekről.

A driver főleg hibajavításokat tartalmaz. Ezek közül a legfontosabb, hogy a meghajtó stabilan képes felbontást váltani, így mostantól nem kell aggódni amiatt, hogy az alkalmazott érték nem kerül beállításra, vagyis a kijelző képe többet nem megy el. A 3D-s weboldalak megjelenítésében felfedezett képi hibák is javításra kerültek, emellett a driver vezérlőközpontja mostantól 150%-os DPI beállítás mellett is megnyitható. Szintén fontos javítás, hogy a Blu-ray filmek lejátszása mostantól nem eredményezheti a driver összeomlását, ha a kiterjesztett képernyőn az ablakban futó filmet teljes képernyőre nagyítja a felhasználó, vagy éppen fordítva, a teljes képernyős módot váltja ablakos megjelenítésre.

Az Intel új HD Graphics drivercsomagjának 32 és 64 bites futtatható verziója – Windows 7 és 8 operációs rendszerre – az előbbi linkeken érhető el. A pontos dokumentáció itt olvasható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés