Új alaplapok kellenek a Prescotthoz?

Eddig az egyik legfontosabb "kampányérv" az Intel i865 és i875P chipsetes, Pentium 4-es processzorokat támogató alaplapok mellett az volt, hogy gond nélkül működnek majd az Intel jövőbeni CPU-jával, a Prescottal is. Ez az információ azonban a legújabb hírek birtokában úgy tűnik, hogy tévesnek bizonyult. A "szükséges" változtatások miatt ugyanis a Prescott egyetlen ma kapható Pentium 4-es alaplappal sem fog működni.


Forrás: www.hartware.net

A Prescott az első 90 nm-es gyártástechnológiával készülő Intel processzor, amelynek ugyan lesz két (3,20, illetve 3,40 GHz-es) Socket 478-kompatibilis változata, ám az összes többi modell az LGA775, Socket T-foglalatú "deszkákkal" működik majd. A 800 MHz-es FSB megmarad, ám a másodszintű gyorsítótár 512 KB-ról 1 MB-ra változik. A fő ok azonban nem ez, hanem a megváltozott feszültség: VIN 1.0-ról VIN 1.5-re, amit a jelenlegi alaplapok nem támogatnak.

Az Asus több "Prescott-kompatibilis" terméket (P4P800, P4C800) is kínál, ami vagy azt jelenti, hogy nem tudtak a feszültségváltozásról és tévesen hirdetik termékeiket, vagy azt, hogy az Asus ezt már "beépítette" alaplapjaiba. Az i865 és az i875P chipsetes alaplapok és a Prescott együttműködése tehát vagy egy szép álom marad, vagy itt is megjelennek később e két lapkára épülő, ám újabb kiadású termékek, amelyek már támogatják majd a Prescottot.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés