Hirdetés

Ubuntuval érkezik az új Asus netbook

Az Asus bejelentette, hogy érkezik az Eee PC R011PX névre keresztelt netbook, melynek különlegessége, hogy egy Linux alapokra épülő Ubuntu operációs rendszert telepítettek rá a vállalat boszorkánykonyhájában. A termék az Intel Pine Trail platformjára épít, és 10.1 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, melynek natív felbontása 1024x600 pixel. A belső egy az 1,66 GHz-en ketyegő, egymagos Atom N455-ös CPU-ra épül. Ebben a lapkában megtalálható a memóriavezérlő is, amihez 2 GB kapacitású rendszermemória kapcsolódhat, tovább az integrált grafikus mag is itt helyezkedik el. Utóbbi szerepét az OpenGL 2.0-s API-val kompatibilis GMA 3150 fogja betölteni. Az adatokat egy 320 GB-os merevlemez tárolja.

Hirdetés

A netbookban a kommunikációért az IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi és a 10/100-as Ethernet modul felel, továbbá a tervezők felszerelték a masinát egy 0,3 megapixeles webkamerával, egy SD és MMC kártyákat fogadó kártyaolvasóval, valamint három USB 2.0-s porttal. Az 1,2 kg-ot nyomó gép háromcellás, 2200 mAh-s akkumulátort kapott, ami pár óráig biztos bírja a terhelést.

Az Európában már elérhető terméken Ubuntu 10.10-es operációs rendszer feszít, annak is az asztali PC-k-hez készült verziója. A vállalat természetesen készre kínálja az újdonságot, így a telepítéssel és a beállítással a vásárlónak nem kell törődnie. Az Eee PC R011PX ára 209 euró, ami meglehetősen baráti, még ha a hardver képességei nem is ütik meg a manapság elfogadható mércét, de nyilván ezért ilyen olcsó.

Érdemes megjegyezni, hogy érkezik egy Windows 7 Starter operációs rendszerrel felvértezett variáns is, amely már kétmagos Atom N570-es processzort és egy 250 GB-os merevlemezt tartalmaz, ám a többi tulajdonsága megegyezik a fentebb részletezett masinával. Ezért a termékért 250 eurót kell majd fizetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés