Hirdetés

TYAN Tachyon G9700 Pro bemutató

A TYAN bejelentette TACHYON G9700 PRO grafikus kártyáját, melyben a Radeon 9700 Pro chip dobog, 128 MB DDR SDRAM-mal megtámogatva. A kártya a referanciaterveket követi, D-Sub, DVI-I és TV kimenet kapott helyet rajta.


Forrás: XBitlabs.com

Ez a kártya eddig nem is lenne túl érdekes, de az újdonságot felvértezték hardverfigyelési funkciókkal is (ventilátor, feszültség, hőmérséklet, stb.), illetve kifejezetten pörgetőknek szánt driver-t mellékelnek hozzá, mellyel a felhasználó az "elképesztő" 400 MHz-ig állíthatja a GPU-mag órajelét! A TYAN mérnökei egy speciális hűtőbordát is terveztek a kártyára, hogy az előbb említett órajel ne csak elméleti lehetőség maradjon.

Szintén nagyon érdekes, hogy a kártya az ATI új nyomtatott áramköri terveit követi, mely már minden 8X AGP-t támogató rendszerben működik, nem úgy, mint a jelenlegi Radeon 9700 Pro-s kártyák némelyike. Az alaplapgyártók elismerték, hogy az ő termékeikben van a hiba oka, nem az ATi kártyáiban, a cég mégis - egy nagyon szimpatikus húzással - amellett döntött, hogy áttervezi a NYÁK-ot a nagyobb kompatibilitás érdekében. Igaz, ez az érdekük is, hiszen többször érte az a vád az ATi kártyáit, hogy nem nyújtanak akkora kompaitbilitást, mint a rivális nVidia termékei.

A TYAN az egyik első gyártó, akinek a kártyája az új tervekre épül, azonban a TACHYON G9700 PRO áráról, illetve elérhetőségéről egyelőre nincsenek információink.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés