A Transcend külső SSD-je igen fürge, és a környezeti behatásoknak is ellenáll

Az amerikai MIL-STD-810G katonai szabványnak eleget tevő ketyere 2 GB/s-os tempót ígér, és háromféle kapacitással lehet opció kültéri munkához.

Hirdetés

A Transcend egy 20 Gbps-os USB 3.2 Gen 2x2 Type-C interfésszel dolgozó hordozható SSD-vel bővítette kínálatát, ami vízzel szemben IPx5 védettséget élvez, és 3 méteres magasságból történő ejtéssel is megbírkózik.

A 79 mm hosszú, 42 mm széles, illetve 14,5 mm vastag adattár az ESD410C típusjelet kapta, és szekvenciális olvasásban/írásban legfeljebb 2000/2000 MB/s-os sebesség elérésére képes. A mérlegen 65 grammot nyomó, 1, 2, valamint 4 TB-os kapacitással választható megoldás 3D NAND flash lapkáinak fajtáját vagy kontrollerének mibenlétét sajnos nem részletezi a termékoldal, viszont a 256 bites, hardveres AES titkosítással kötött barátságát megemlíti.

A készülékház egyik végén kialakított lyuknak köszönhetően a fürge apróság karabinerre vagy zsinórra fűzhető, és operációs rendszerek tekintetében Windows 7-tel (vagy újabbal), továbbá macOS 10.10-zel (vagy újabbal) kompatibilis. Ez persze nem a teljes lista, ugyanis a gyárilag exFAT fájlrendszerre formázott meghajtó konzolokkal vagy USB OTG-s mobileszközökkel szintén összepárosítható (noha ekkor FAT32-re kell konvertálni a drágát), szóval az iOS, iPadOS és az Android sem reked a körön kívül.

A célgéppel való kommunikációhoz alapból USB Type-C/Type-C kábelt kapunk, azonban a régebbi vasak gazdáinak örömére az USB Type-C/Type-A madzag sem hiányzik a dobozból. A szoftveres hátországot a Windows, macOS vagy Android platformokon egyaránt beröffenthető Transcend Elite applikáció nyújtja, és használatával biztonsági mentést/visszaállítást, titkosítást, felhős mentést, esetleg lemezzárolást foganatosíthatunk.

Az 5 éves korlátozott garanciával árusított konstrukció már hazánkban is feltűnt, és különböző tárhelyméretű változataiért körülbelül 45 000, 78 000, illetőleg 154 000 forintot kérnek a pénztárnál.

Hirdetés

A tökéletes házimozi rendszer összeállítása: TV, hang és kiegészítők

PR A tökéletes házimozi rendszer kialakítása izgalmas, ugyanakkor összetett feladat, amely megannyi döntést követel. Az optimális élmény érdekében hangsúlyos figyelembe venni a különböző házimozi berendezések jellemzőit és előnyeit.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés