2 GB/s-os tempót diktál a Lexar kulcscsomóra aggatható SSD-je

A fürge háttértároló egyelőre háromféle kapacitással készül, de nyár tájékán jön belőle 4 TB-os verzió is.

A Lexar még az idei CES alkalmával mutatta meg először a Professional SL600 nevű hordozható SSD-jét, ami mostanra megtalálta útját a piaci körforgásba. A 512 GB-os és 1, 2, illetve a második negyedév végén már 4 TB-os kivitelben is választható csöppség 20 Gbps-os USB 3.2 Gen 2x2 interfésszel dolgozik, így szekvenciális olvasásának/írásának sebessége 2000/2000 MB/s-ban csúcsosodik ki.


[+]

A gyártó DataShield applikációjával 256 bites AES titkosítást foganatosító, 112,6 mm hosszú, 59 mm széles, valamint 10,6 mm vastag konstrukció homokfúvott alumíniumházzal érkezik, amely karabinerre fűzhető, viszont a benne megbúvó M.2-es meghajtó kontrollerének vagy NAND flash lapkáinak mibenlétéről sajnos nem nyilatkozik a termékoldal. A mérlegen 64 grammot nyomó apróság elsősorban Windows 7, 8, 10, 11, Max OS X 10.6 (vagy újabb) és Android 4.4 (vagy újabb) szoftverkörnyezeteket támogat, de iPhone-unkkal, esetleg PlayStation/Xbox konzolainkkal ugyancsak beizzítható.

[+]

Az 5 éves korlátozott garanciával értékesítésre kerülő típus 1 TB-os kiszerelésben (nettó) 90, 2 TB-osban pedig (nettó) 140 dollárt kóstál, ám legkisebb variánsához nem sikerült árat találnunk. Ahogy az általában lenni szokott, az adattárhoz egy USB Type-C/Type-A kábelt mellékelnek az alap USB Type-C/Type-C-sen kívül, szóval a régebbi masinák tulajdonosainak sem lesz oka panaszra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Lexar

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés