Toshiba Excite tabletek akár Tegra 4-gyel és 2560x1600-as felbontással

Hirdetés

Lassan halad előre az NVIDIA tabletekbe szánt új Tegra 4 SoC-jának a szekere, de az ígéreteknek megfelelően a Toshiba is elkészült saját Tegra 4-re épülő tabletjével, pontosabban táblagépeivel, ugyanis a japán gyártó egyből három modellt jelentett be az Excite családba, amiből kettő az NVIDIA új platformjára épül. Ebből kifolyólag mondhatjuk azt, hogy a Tegra 4-es tabletek választéka megduplázódott, hiszen eddig csak a HP és az ASUS jelentkezett 1-1 példánnyal. A Toshiba azonban nem aprózta el a rá kirótt feladatot, így a japán hírnévhez méltóan komolyan vettek. Ennek hála sokan megtalálhatják a számításuknak megfelelő példányt, aki 10,1"-es kijelzővel szerelt tabletben gondolkodnak, hisz az Android 4.2-t futtató Excite család mindhárom tagja, a Pro, a Write és a Pure is ebben a kategóriában indul.

Toshiba Excite Pro
Toshiba Excite Pro [+]

A kínálat csúcsát a 2 GB RAM-mal megtámogatott Tegra 4-es Excite Pro és az Excite Write jelentik 10,1"-es, tízujjas érintésérzékeny, 2560x1600 pixeles PixelPure kijelzőjükkel, Resolution+ technológiával és Harman Kardon hangszóróikkal, mely utóbbit még a DTS hangzásjavító technológiájával is megfűszereztek. A különbség a Pro és Write között, hogy a Write kijelzőjét Corning Gorilla Glass 2 védi, és jár mellé a Toshiba digitalizáló tolla is, kiegészítve a TruNote kézírás-felismerő alkalmazáscsomaggal. Ennek része a TruCapture is, mely az 1,2 megapixeles elő-, vagy vakuval megtámogatott 8 megapixeles hátlapi kamerával megörökített kézírást is képes felismerni (mondjuk egy táblára írva) és digitalizálni, szerkeszthető formába varázsolni.

Toshiba Excite Write digitalizáló tollal
Toshiba Excite Write digitalizáló tollal [+]

Minden mást leszámítva a két csúcsmodell megegyezik: a 10,2 mm vastag ezüst színű készülékház az eddig felsoroltakon felül 16 vagy 32 GB eMMC tárolót, microSDHC kártyaolvasót, IEEE 802.11ac szabványú Wi-Fi és Bluetooth 4.0-s vezérlőt, illetve a csatlakozók terén egy darab micro HDMI-t és micro USB-t rejt. Opcionális kiegészítő lesz 3G/LTE modem (kizárólag a 32 GB-os tárkapacitást kínáló modellekhez), illetve a billentyűzettel egybeépített tok. Utóbbi egyébként 1,1 kg-ra növeli az Excite Pro és Write 632 grammos alaptömegét. A gyártó az akkumulátor kapacitását nem említi, de vegyes használatban 10 órás üzemidőt ígérnek.

Toshiba Excite Write az opcionális billentyűzetes tokkal
Toshiba Excite Write az opcionális billentyűzetes tokkal [+]

A harmadik Excite tablet, a Pure, az alacsonyabb árkategóriában indul. Az előző generációs NVIDIA Tegra 3-as platformra épülő tabletbe 1 GB RAM és 16 GB eMMC tároló került, ami jelen esetben is bővíthető microSD/SDHC memóriakártyával. A kijelző most is tíz ujjal tapicskolható, ám felbontása csupán 1280x800 képpont. Resolution+ kontraszt- és élességjavító támogatást is kapunk, de a Harman Kardon hangszórókról és a DTS-ről ezúttal le kell mondani. Csatlakozókból ugyanazt kapjuk, mint drágább testvérei esetében, azonban a Wi-Fi vezérlőt IEEE 802.11a/b/g/n szabványúra cserélték, ami szintén nem rossz a kategóriában, mellette pedig a Bluetooth 4.0-s összeköttetés lehetősége is megmaradt, illetve opcionálisan a 3G hálózatok is támogatottak.

Toshiba Excite Pure az opcionális billentyűzetes tokkal
Toshiba Excite Pure az opcionális billentyűzetes tokkal [+]

A szintén ezüst színű, 10,2 mm vastag házba burkolt 600 grammos Excite Pure kicsit egyszerűbb kamerákat kapott. Az előlapi egység maradt 1,2 megapixel, a hátlapon található viszont legfeljebb 3 megapixelre képes, illetve segédfényt sem kapott. Természetesen a korábban említett billentyűzetes tok ehhez a modellhez is rendelhető lesz.

A Toshiba képviseleténél érdeklődtünk a szóban forgó tabletek magyarországi megjelenésével kapcsolatosan: hazánkban az Excite Pure Wi-Fi-s kiadása már ebben a hónapban, míg a 3G-s verzióban jövő hónaptól lesz elérhető 84 990 és 104 990 forintos bruttó végfelhasználói áron. Az Excite Pro és Write tabletekből egyelőre csak a 32 GB-os, Wi-Fi-s példányok érkeznek a harmadik negyedévben, előreláthatólag (árfolyamtól függően) 124 990 és 154 990 forintos árcédulával. A billentyűzetes tokért 22 990 forintot kell fizetni. A termékekre két év jótállás vonatkozik!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés