Hirdetés

Sugárzásnak is ellenálló DDR4-es memóriát kínál a Teledyne e2v

A vállalat a nem kisebb dolgot céloz a fejlesztéssel, mint a világűrt.

Hirdetés

A Teledyne e2v egy nem mindennapi DDR4-es memóriát jelentett be, ugyanis a friss fejlesztésű megoldásuk ellenáll a sugárzásnak, vagyis alkalmas a világűrben keringő rendszerekbe. A vállalat a Micron lapkáira épít, és ezeket zsúfolja 15 x 20 x 1,92 mm-es tokozásba, és az így kialakított konstrukciót a reteszelődés egyszeri bekövetkezésekor (SEL, azaz single event latch-up) akár 60-nál is több MeVcm²/mg-os nehézion-besugárzás is érheti, miközben a működési hőmérsékletet extrém, -55 és 125°C közötti tartományban definiálja a cég. Ezekkel az értékekkel a memória megfelel a NASA Level 1 (NASA EEE-INST-002 - Section M4 - PEMs) és az ECSS Class 1 (ECSS-Q-ST-60-13C) minősítéseknek.


(forrás: Teledyne e2v) [+]

A 4 GB-os kapacitást kínáló, ECC-t is támogató termék bármilyen szabványos DDR4-es memóriavezérlőn üzemképes, legyen valamilyen processzorban, vagy esetleg FPGA-ban. Az effektív órajel 2133 MHz lehet, de később jön 2400 MHz-es verzió is.

A Teledyne e2v a memóriát elsődlegesen a műholdakba szánja, az úgymond földi felhasználásának túl nagy haszna nincsen, mivel itt messze nem érnék olyan extrém hatások, amelyre felkészítették magát a tokozást.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés