Idén biztosan jön a Micron HBM2-es memóriája

A korábban HMC-re koncentráló gyártó lassan enged a piacnak.

A Micron a nagy memóriagyártók közül egyedüliként mellőzte a HBM memóriaszabványt, és sokáig inkább a hasonló koncepciót megvalósító HMC-t favorizálták. Több hónapja kiderült azonban, hogy a piac ezt nem különösebben zárta a szívébe, és a többség inkább a HBM-nek szavazott bizalmat. A Micron kapcsán már 2018-ban is lehetett hallani arról, hogy jön a HBM2 memóriájuk, amely az eredeti útitervek szerint a múlt évben megjelent volna, de a tervezés már csak ilyen, sokszor változik.

Idén azonban már biztos, hogy a Microntól is megérkezik az első, HBM2-es memória, amelynek a pontos specifikációi sajnos nem ismertek, de valamelyik modernebb, 10 nm-es osztályú node-ra épülhet.

A Micron ezzel a Samsung és a Hynix után ered az extrém buszszélességre tervezett memóriák tekintetében, ami elég nagy piac lesz a jövőt tekintve, hiszen rengeteg rendszert korlátoznak már ma is a fizika törvényei, és ezt a legegyszerűbben a memória és az adott lapka egy tokozásba költöztetésével lehet kezelni. Nagyon tehát a Micron sincs lemaradva, mivel a HBM memóriaszabvány még nagyon az elején jár a potenciális életútjának.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés