AI javítja fel az új TCL csúcstévé képminőségét

A világ harmadik legnagyobb tévégyártója bemutatta új, prémium kategóriás televízióját.

Az IHS Markit nevű piackutató cég elemzései szerint 2019-ben a kínai TCL adta el a harmadik legtöbb tévét a világon, a konszernt tehát már nem lehet egy kézlegyintéssel elintézni, oda kell figyelni rájuk. A vállalat a közelmúltban Sencsenben mutatta be új készülékeit, amelyek elsőként hazai pályán, Kínában kerülnek a boltokba.

Az 55, 65 és 75 hüvelykes verzióban elérhető C8 jelenti idén a csúcskategóriát, és a slide-ok alapján azt sikerült kideríteni, hogy a 65 hüvelykes 10000 jüanba (~438 000 forint), a 75 hüvelykes pedig 13 000 jüanba (~570 000 forint) kerül majd.

A termék megkapta az új, saját fejlesztés kvantumpontos, LED háttérvilágítású QLED panelt, amelyben nagyon bízik a TCL. Ellátták a szintén házon belül készülő Q image képfeldolgozó processzorral, és a Meilong chippel, amely elméletileg képes arra, hogy mesterséges intelligencia eljárások segítségével javítsa fel a képminőséget. Hogy e készülék mikor juthat el Európába (vagy egyáltalán eljut-e) arról egyelőre nincs konkrét információ.

 

  • Kapcsolódó cégek:
  • TCL

Előzmények

Hirdetés