Hirdetés

Tárt karokkal várja az új Intel foglalatot a Thermaltake

Hirdetés

A Thermaltake bejelentette, hogy elkészítették a Silent 1156 jelzésű processzorhűtőt, mely az Intel iskolakezdéskor debütáló, LGA1156 tokozással érkező processzoraira szerelhető fel. A vállalat erre a foglalatra még nem kínált megoldást, így a termék megszületése csak idő kérdése volt. A tervezők alapvetően bevált koncepcióra építkeztek, így a 382 gramm tömegű, 110 x 140 x 72 mm-es modell a szokásoknak megfelelően réztalpazattal rendelkezik, melyből két darab U alakú hővezető cső vezeti el a processzor által termelt hőmennyiséget.

A 8 mm-es átmérőjű hőcsövek 39 darab alumíniumbordába vezetik a forróságot, melyek lehűtéséről egy 92 mm széles, szűkített kialakítású ventilátor gondoskodik. A manuálisan és automatikusan vezérelhető légkavaró percenkénti fordulatszáma 800 és 1700 között lehet. A gyártó szerint utóbbi értékhez 22 dBA zajszint tartozik.

A nyár végén megjelenő termék csak az Intel új, LGA1156 elnevezésű foglalatát támogatja. A Silent 1156 ajánlott fogyasztói áráról még nem döntött a Thermaltake.

Előzmények

Hirdetés