Targus USB 3.0 Dual Video Adapter – pontosan az, aminek hallatszik

Ha olyan munkakörben dolgozunk, ahol minél nagyobb monitorfelületre van szükségünk, viszont a mobilitás kedvéért mindezt egy notebook segítségével kell megoldani, akkor nem árt egy dokkoló után nézni, hogy a munkaállomások közötti váltogatás minél gyorsabb és gördülékenyebb legyen. Viszont, ha valóban csak a megjelenítőkön van a hangsúly, akkor nem érdemes egy drága, funkciókban gazdag, esetleg gyártó specifikus dokkoló állomásra költeni, hiszen ma már az USB 3.0 sebességének köszönhetően ez egyszerűbben is megoldható.

A Targus USB 3.0 SuperSpeed Dual Video Adapter például egyetlen kábelt bedugva egyből két monitort képes a rendszerhez csatolni, melyeknek egy DVI-I és egy HDMI áll így rendelkezésre, de a csomag tartalmaz DVI-VGA és HDMI-DVI átalakítókat is, hogy a legkülönfélébb megjelenítők csatlakoztatása se okozzon gondot. Ezek felbontása egyenként maximum 2048x1152 pixel lehet, vagyis az 1080p HD tartalmaknak sincs akadálya, ráadásul a HDMI port HDCP kompatibilis és hatcsatornás hang átvitelére is alkalmas, vagyis akár Blu-ray filmeket is átpasszírozhatunk az USB 3.0-n keresztül.

A dobozka lelkét egy DisplayLink DL-3900 chipset képzi, mely eddig főleg többfunkciós dokkolókban kapott helyet, mert a hangátvitel mellett például Gigabit Ethernet támogatással is rendelkezik, valójában ez az adapter az első 3900-zal szerelt eszköz, mely csak monitorokat támogat. A Targus USB 3.0 SuperSpeed Dual Video Adapter vételára 99,99 dollár, ami arányosnak tekinthető a Targus egy megjelenítőt támogató variánsához képest, amiért 79,99 dollárt kérnek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés