2019. augusztus 18., vasárnap

Útvonal

Hírek » Notebook rovat

Netbookok által ihletett tablet

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

N270-es Atommal szerelték fel az iiView Vpadet.

Apró, könnyű, kisebb a kijelzője egy átlagos notebookénál, főleg internetezésre használják és Atom processzor van benne: mi az? Hát a netbook! – vágta volna rá mindenki szinte gondolkodás nélkül egy éve. Azonban az elmúlt hetek eseményei azt mutatják, hogy 2010 egyik legkedveltebb (vagy legalábbis legjobban reklámozott) hordozható gépei a különböző tabletek lehetnek. Hiszen a nagy dérrel-dúrral beharangozott iPad mellett egyre szaporodnak a konkurens cégek megoldásai is.

Az iiView Vpad névre keresztelt tabletje a már unalomig ismételt tavalyi képletre épül. Azaz: netbook = Intel Atom N270 + 945GSE + 1 GB RAM + 160 GB winchester + 10 col körüli, 1024x600 pixeles kijelző. Nos, ez az adatsor csupán két helyen tér el a Vpad-nél: egyrészt a netbook helyére tabletet kell írni, másrészt természetesen érintőképernyőt tartalmaz (10,2 colost). Szemből pont olyan, mint a hasonló készülékek átlaga, azaz a monitort egyszerű, fekete keret veszi körül. A tulajdonságaiban az új modell szintén egy átlagos netbookra hasonlít. A vezeték nélküli kommunikációról a Wi-Fi és Bluetooth adapter gondoskodik, a vezetékesről a Gigabit Ethernet. Helyet kapott rajta egy webkamera és egy kártyaolvasó, a csatlakozók között pedig fülhallgatókimenetet, mikrofonbemenetet, D-Sub, valamint három USB 2.0 portot kapunk.

Persze a sok hasonló tulajdonsága ellenére sem szabad arról megfeledkezni, hogy az iiView Vpad mégsem netbook, így az ára is máshogy alakul: magasabb. A hamarosan forgalomba kerülő, alapfelszereltségű modellért Windows 7 starterrel 499 dollárt kell kifizetni, míg a 3G modullal, 2 GB RAM-mal és 320 GB-os winchesterrel ellátott változat 699 dollárba kerül.

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.