Szimplán Shield lett az NVIDIA Shield Console

Az NVIDIA március elején mutatta be a Shield Console névre keresztelt konzolt, amely a cég szerint a játékpiac jövőjének tekinthető. A vállalat ugyanakkor nem volt maradéktalanul megelégedve az elnevezéssel, amiben talán az is közrejátszhatott, hogy a terméket elkezdték az Xbox One és a PlayStation 4 konzolokhoz hasonlítani. Ezen a piacon az NVIDIA egyértelműen nem versenyképes, de ettől a Shield Console még jó megoldás, így a cég stratégiai megfontolásból inkább átnevezte szimplán Shieldre, és a konzol szót a nevéből elhagyták.

Az NVIDIA mostantól kifejezetten Android TV-ként aposztrofálja az érkező masinát, vagyis egyértelművé tették, hogy az Android TV piacára szeretnének nevezni, és nem az Xbox One és a PlayStation 4 konzoloknak kívánnak konkurenciát állítani. Ez persze talán így is világos volt, de sok múlik azon, hogy egy újdonságot milyen koncepcióval dobnak piacra. Az asztali Shield eszköz esetében a konzol jelző azért nem célravezető, mert lényegében a legrosszabb asztali konzolnak lett volna elkönyvelve, míg az Android TV jelöléssel már egy más piac vonatkozik rá, így esélyes a legjobb Android TV címre. Persze ebben a szegmensben jóval nagyobb a verseny is, így ezt előre nem lehet kijelenteni, viszont a stratégiai cél ebből világosan látszik.

Az NVIDIA egyébként a terveknek megfelelően halad a fejlesztéssel, így a friss bejelentésük csupán a névváltásra vonatkozott.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés