Strapabírónak tűnik a 12V2x6-os tápkonnektor

A fejlesztés teljesen ki fogja váltani az elődjének számító 12VHPWR-t.

A Hardware Busters letesztelte az esetenként problémás 12VHPWR csatolót leváltó 12V2x6 konnektort, amelyet az NVIDIA a PCI-SIG-gel együttműködve az ATX 3.0 (és ATX 3.1/PCI Express Base 6.0) sztenderd részeként hozott létre a könnyebb szerelhetőség, illetve a biztonság fokozásának érdekében.

A fenti videóban látható, hogy a friss konnektor miképpen reagál arra a korábban gondot okozó helyzetre, amikor nincs meg a teljes csatlakozás. Természetesen ezt továbbra is kerülni kell, vagyis a felhasználó számára az a biztos, ha a kötés tökéletes, de az látszik, hogy az új, 12V2x6 konnektor jóval jobban állja a sarat, mint a megtépázott hírnevű elődje. Egy 50 perces terhelésteszt során sem lépte át a hőmérséklet a 46,5°C-ot, miközben 55 A áramerősség közlekedett a kábeleken, 640 wattnál is nagyobb energialeadást eredményezve.

Jó hír, hogy a gyártók elkezdték lecserélni a 12VHPWR konnektorokat a 12V2x6-os opcióra, így a problémás csatlakozó a legyártott termékek eladásával lassan el is tűnik a piacról.

Előzmények

Hirdetés