Hirdetés

Spire Diablo: PC-ház a létminimumon

A Spire egy költségkímélő miditornyot dob piacra, amely normál ATX és microATX méretű alaplapok befogadására alkalmas. A 405 x 175 x 420 mm-es méretekkel rendelkező, kívül-belül feketére fényezett kuckó jellemzően 0,5 mm-es acélból készül, de előlapja műanyag, míg a látható meghajtórekeszek eltakarására perforált alumíniumot használtak. A 3 kg nettó tömegű, felsőtápos elrendezésű házban összesen három darab 5,25"-es és hat darab 3,5"-es meghajtóhely található, előbbiből az összes, utóbbiból pedig egy darab férhető hozzá kívülről, de közös bennük, hogy szerelésükhöz szerszámra lesz szükség – egyedül az oldallapok eltávolítását oldották meg kézzel oldható csavarokkal.


[+]

A belső teret nem extrázták, nincs kivehető meghajtórekeszt, sem kivágások és szerelőablakok az alaplaptálcán, és a kábelbújtató résekről is le kell mondani, akárcsak a vízhűtés tömlőfuratairól. Sajnos nem csak a belső tér minimalista, hanem a hűtés is. Az előlapi rácsok mögött nincs ventilátorfelfogatás, csak a hátoldalra szerelhető egy darab 92 mm-es ventilátor, illetve az oldallapra is felaggathatunk egy 80 mm átmérőjű darabot, de egyik sincs a csomagban. Ezenkívül az oldallapon és a fenéklemezen számos szellőzőrács található a kielégítő szellőzés érdekében.


[+]

Sajnos a rendelkezésre álló hely, pontosabban annak hiánya miatt még kompakt vízhűtés beszerelésére sincs lehetőség, de nyilván ebben a kategóriában ez nem fontos, ahogyan a kompatibilitás az óriási VGA-k és kilogrammokban mérhető tömegű CPU-hűtők befogadása sem. Igaz, ezekkel kapcsolatos adatokat a gyártó nem közölt. Szerencsére az előlapi I/O panelről nem feledkeztek meg, amin a szabványos 3,5 mm-es hang ki- és bemeneteken felül két darab USB port is helyet kapott, de ezek csak a 2.0-s szabványra vannak felkészítve.


[+]

A Spire Diablo (SP1059B-R) ház ára két év garanciával 25 euró, tehát egy abszolút belépőszintű termékről van szó, ami a gyártó közleményével ellentétben játékos PC-k építése helyett inkább általános célú vagy irodai számítógépek házaként állhatja meg a helyét.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Spire

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés