2019. augusztus 23., péntek

Útvonal

Hírek » Életmód rovat

SoundBlaster X-Fi notebookokhoz

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A Creative bejelentette új ExpressCard formátumú hangkártyáját.

Hirdetés

Az X-Fi Go után ismét egy kifejezetten notebookok számára készült hangkártyát mutatott be a Creative. A már piacon lévő Creative SoundBlaster X-Fi Xtreme Audio megoldáshoz hasonlóan az új termék is ExpressCard aljazatba helyezhető.

Lényeges különbség azonban, hogy az új, külső hangkártya immáron a szintén Creative által gyártott Xmod Wireless rendszer vevőegységeivel is képes kommunikálni. Az augusztus elején bejelentett Xmod Wireless tulajdonképpen egy adó-vevő, használata lehetővé teszi, hogy számítógépünkről vezeték nélkül továbbítsuk hangot például külső hangszórókra.

Az Xmod Wireless adóegység USB-n keresztül csatlakoztatható a PC-re, és a vevőegységgel 2,4 GHz-es frekvencián kommunikál. Az adó egyszerre akár több vevőt is támogat, melyek 3,5 mm-es audiokimeneten keresztül csatlakoztathatók hangszórókhoz, házimozihoz vagy fejhallgatóhoz.

Az új SoundBlaster X-Fi hangkártya az Xmod vevőkkel (egyszerre maximum néggyel) 30 méteren belül képes kommunikálni; Crystalizer, CMSS-3D, illetve EAX Advanced HD 5.0 támogatást, valamint 3,5 milliméteres hangkimenetet és mikrofonbemenetet is kapott. Megjelenése szeptember végén várható 79 eurós ajánlott végfelhasználói áron.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.