Skálázódó grafikus felület és gyorsbillentyűk az AIDA64 5.80-ban

Természetesen a legújabb hardverek támogatása és benchmark modulok frissítése sem maradt ki.

Frissítette a népszerű rendszer-információs szoftverének, az AIDA64-nek PC-s változatát a Finalware. Az 5.80-as kiadása legfontosabb újításai közé tartozik, hogy támogatja a Windows 10 legfrissebb buildjeit, valamint a legújabb hardvereket, köztük az AMD Radeon RX 400-as sorozatú és az NVIDIA GeForce GTX 1050-es VGA-it. Emellett új szolgáltatás, hogy a szoftverben lehetőség van globális gyorsbillentyűk konfigurálására, melyekkel be- és kikapcsolhatók az AIDA64 hardverfigyelő paneljei, illetve váltani lehet a külső kijelzőkön megjelenített hardverinformációs lapok között – akkor is, ha az AIDA64 a háttérben fut. A felhasználó az általa megadható billentyűkombinációkkal elindíthatja és leállíthatja a hőmérséklet-, feszültség- és fogyasztásértékek, továbbá ventilátor-fordulatszámok CSV- vagy HTML-fájlba történő naplózását is.


[+]

A fejlesztők külön hangsúlyt fektettek arra, hogy az AIDA64 5.80 felhasználói felülete igazodjon az operációs rendszer DPI skálázás beállításának megfelelően. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a felhasználók a nagy felbontású kijelzőkön sem látnak majd homályos, nem megfelelően méretezett grafikai elemet, szövegeket, amennyiben a Windowsban használják a nagyítást.

A további újításokat az alábbi lista foglalja össze:

  • AVX- és FMA-optimalizált 64 bites benchmarkok az AMD „Bristol Ridge” APU-hoz
  • Corsair és Razer RGB LED egérpadok támogatása
  • Microsoft Windows 10 Redstone RS2 Insider Preview támogatása
  • AMD Zen „Summit Ridge” CPU továbbfejlesztett támogatása
  • Intel „Apollo Lake” SoC továbbfejlesztett támogatása
  • Samsung PM851 és SanDisk X400 SSD-k bővített kezelése
  • Intel NVMe SSD-k továbbfejlesztett támogatása
  • CUDA 8.0 támogatás
  • AMD Radeon RX 400 sorozat teljes körű támogatása
  • NVIDIA GeForce GTX 1050, GeForce GTX 1050 Ti, GeForce GTX 1060 GPU-k diagnosztikája

Ami a mobilos kiadásokat illeti, nemrég újabb mobilplatformon, Ubuntu Touchon is elérhetővé vált az AIDA64. Ez a kiadás az androidos változatban megismert szolgáltatások java részét nyújtja, miközben támogatja az Ubuntu konvergencia-koncepcióját: képes a felhasználói felületét dinamikusan hozzáigazítani az éppen csatlakoztatott kijelzőhöz, illetve beviteli eszközhöz. Az AIDA64 for Ubuntu Touch ingyenesen letölthető az Ubuntu Store-ból. További újdonság, hogy mostantól az AIDA64 androidos változata futtatható Chromebookokon, Chromeboxokon és Chromebiteken is, köszöntően annak, hogy a Google Chrome OS-en is elérhetővé tette a Play Store-t.

Az AIDA64 termékcsalád 5.80-as verziója letölthető a hivatalos weboldalról. A megszokott próbára is van lehetőség, ami 30 napig tart. A program automatikus frissítésre is képes, melynek segítségével az AIDA64 folyamatosan naprakészen tartható. Választható a frissítések keresési gyakorisága, illetve opcionális frissítési csomag mentése helyi mappába.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés