Alaposan kibővített hardverismerettel jött az AIDA64 5.95-ös kiadása

A legújabb platformok teljes körű támogatása mellett előzetes hardverismerettel is felvértezték.

Az 5.92-es kiadás után megérkezett a FinalWire népszerű rendszer-információs szoftverének legfrissebb, 5.95-ös verziószámot viselő kiadása. Az új csomag ezúttal is a több területre koncentrál, köztük elsősorban az új hardverek és szoftverek támogatására, másodsorban pedig a szolgáltatások bővítésére.  A hardverek terén olyan újdonságok kerültek, mint az NVIDIA Tesla V100 sorozat előzetes kezelése, az AMD Radeon Vega sorozat teljes körű támogatása, valamint az AMD Ryzen Threadripper processzor és az AMD X399, Intel X299 és Intel Z370 chipsetes alaplapok továbbfejlesztett támogatása.

A fentiek értelmében teljessé vált a hőmérséklet, feszültség és ventilátor sebesség monitorozás a Socket TR4, LGA2066 és LGA1151v2 alaplapokhoz és processzorokhoz, és megtekinthető a teljes lapkakészlet információ az AMD X399 “Promontory” vezérlőhídról, valamint az integrált Server Controller Hubról, és az integrált AMD Ryzen Threadripper processzorok memória vezérlőjéről, továbbá lekérhető a részletes SPD információ az XMP 2.0 memóriaprofillal rendelkező magas teljesítményű DDR4 memóriamodulokról.


[+]

Az AVX2 és az FMA 64-bites benchmarkok optimalizálva lettek a nyolcadik generációs Intel Core “Coffee Lake” asztali és az Intel core “Kaby Lake-R” mobil processzorokhoz, emellett támogatást kapott az Intel Z370 "Union Point" déli híd, valamint az Intel "Coffee Lake" és "Kaby Lake-R" generáció. A Rendszer Stabilitás Teszt, illetve maguk a benchmarkok az AVX2-t (Advanced Vector Extensions), az FMA-t (Fused Multiply-Add), és az új Intel processzorok AES-NI hardveres gyorsítását használják fel. Végül elérhető az előzetes támogatás az Intel Ice Lake processzorhoz.


[+]

Bővült az AIDA64 RGB LED modul is az Asus ROG RGB LED billentyűzetekkel és egerekkel, az Asus Aura API használatával. CPU- és memóriakihasználtság, hálózati forgalom, hőmérséklet, feszültség, ventilátor sebesség, és áramhúzó mérések már figyelhetőek az RGB eszközökön, különböző vizuális ábrázolásokat használva.

A legújabb GPU-khoz elérhetők a többszálú OpenCL GPGPU benchmarkok, grafikus processzorok, OpenGL és GPGPU részletek, hőmérséklet és ventilátor figyelés: AMD Radeon Pro WX 9100, Radeon RX Vega 56, Radeon RX Vega 64, Radeon Vega Frontier Edition; NVIDIA GeForce GTX 1070 Ti, GeForce MX110, GeForce MX130, P102-100, P104-100, P104-101, P106-090, P106-100, Quadro P5200. Frissült a Vulkan diagnosztika, továbbá az OpenGL 4.6 és WDDM 2.3 támogatása is megoldott.

Meg kell említeni a RAID tagok számbavételét az Intel NVMe RAID tömbök esetében, illetve a Corsair Commander Pro és EVGA iCX szenzor támogatását is.


[+]

Lényeges újítás a Microsoft Windows 10 Fall Creators Update támogatása, így kinyerhetőek az operációs rendszer részletei, a telepített programok listája és biztonsági szoftver információja a közelgő Microsoft Windows 10 Fall Creators Update Build 16299 frissítéshez. Emellett optimalizálták és javítottak az ACPI lekérdezésen, valamint elérhetők a fa enumeráció és a hőmérséklet mérési modulok.

A Windows 10, 8.1, 8, 7, Vista, XP, 2000, Me, NT 4.0, 98 és 95 operációs rendszerrel kompatibilis AIDA64 5.90-es verziója letölthető a hivatalos weboldalról. A megszokott próbára is van lehetőség, ami 30 napig tart. A program automatikus frissítésre is képes, melynek segítségével az AIDA64 folyamatosan naprakészen tartható. Választható a frissítések keresési gyakorisága, illetve opcionális frissítési csomag mentése helyi mappába.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés