Synology DiskStation DS916+: akár kilenc HDD-t is kezel a négyrekeszes NAS

A Synology piacra dobta a DiskStation sorozatba tartozó, skálázható, négyrekeszes hálózati adattárolójának legújabb modelljét DS916+ jelzéssel. Nem ez az első négyrekeszes NAS a gyártó kínálatában, hiszen a DS415+ már évek óta piacon van, ráadásul a most bemutatott DS916+ szoftveres szolgáltatások terén ugyanazt a tudást kínálja, fejlettebb hardverrel, és a már említett skálázhatósággal kiegészítve.


[+]

A DS916+ alapja a 64 bites Intel Pentium N3710 központi egység, aminek alapból 1,6 GHz-es órajele egészen 2,56 GHz-ig skálázódhat. Van természetesen AES-N hardveres titkosítómotor, illetve hardverátkódoló motor is, mely utóbbi a DS415+ esetében nem volt elérhető. Alapkiszerelésben a rendszermemória 2 GB DDR3, de kapható 8 GB-os verzió is, sajnos bővítésre a kisebb modell esetében nincs lehetőség. Belsejébe legfeljebb négy darab 3,5" vagy 2,5" tároló helyezhető, ami lehet HDD vagy SSD egyaránt, az egyelten szabály a SATA 3 Gbps/6 Gbps csatolófelület megléte. A skálázhatóság itt lép képbe, ugyanis az eszköz kiegészíthető a DX213 vagy DX513-as bővítőegységgel, ami 2 vagy 5 darab további adattároló behelyezésére ad lehetőséget, így az összkapacitás akár 72 TB-ig nőhet. A RAID kötetek létrehozására természetesen bővítőegységgel és anélkül is van lehetőség, illetve ugyanez vonatkozik a hot swapre is.


[+]

A DS916+ esetében USB 2.0-s port már egyáltalán nincs, csak USB 3.0-s, abból viszont három darab, illetve az eSATA is fellelhető rajta. Ezen kívül csak Gigabit Ethernet aljzatot találunk, abból is kettőt, amivel megoldható a link aggregáció. Igény szerint - adapterrel - vezeték nélküli elérés is biztosítható. A hűtésről két darab 92 milliméter átmérőjű ventilátor gondoskodik, ami halk és hűvös üzemmódban működhet. Szoftveres oldalról az alapot a DiskStation Manager (DSM) adja, és tudása meglehetősen szerteágazó, tekintettel arra, hogy kis- és középvállalkozások, munkacsoportok számára ajánlott eszközről van szó. Éppen ezért ezért a szolgáltatásokkal kapcsolatos bővebb információ a gyártó weboldalán olvasható.


[+]

A DS916+ napokon belül elérhető lesz 198 400 (2 GB) és 214 900 (8 GB) forintos áron három év garancia mellett.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés