Az első fecske az új generációs NVMe-s Silicon Motion vezérlőre épülő SSD-kből

Hirdetés

A Silicon Motion tavaly ősszel adott hírt új fejlesztésű, NVMe rendszerű, SM226x szériás SSD-vezérlőcsaládjáról, aminek négy tagja más-más szegmenst fed le, köztük a végfelhasználók számára készülő tárolókét is. Ugyanakkor eddig egy gyártó sem jelentett vagy mutatott be olyan SSD-t, amivel hírbe hozhatták volna az SM új chipjét, de az új évben ez változni látszik, ugyanis az Ázsiában futó, idehaza ismeretlen Taipower az elsők között vállalta be, hogy az SM2262-re épít egy PCI 3.0 x4 NVMe 1.3-as tárolót.


(forrás: Tom's Hardware UK) [+]

A Mirage NP900 névre hallgató típusból a Tom's Hardware-nek sikerült egy pár képre és mérési eredményre is szert tenni, így a látottak arra jók, hogy nagyjából értékeljük, mit képes hozni a gyárilag megadott 3200/1900 MB/s lineáris olvasási/írási sebességből: a jelek szerint a 512 GB-os egység a gyakorlatban 2685/1696 MB/s olvasási és írási tempót diktál, bár arról nincs információ, hogy pontosan ezt milyen chipekkel sikerült abszolválni. Ennél egyébként van gyorsabb kiadás is a vezérlőből, az SM2262EN jelzésű lapka teljesítménye papíron 3500/3000 MB/s.


(forrás: Tom's Hardware UK) [+]

Vélhetően egy darabot sem fogunk látni az öreg kontinensen a Taipower SSD-jéből, a Silicon Motion viszont számos, Európában is ismert partnerrel áll kapcsolatban, így az ADATA, Micron/Crucial, SanDisk/WD kínálatában is felbukkanhatnak az NVMe-s SM vezérlőkkel szerelt tárolók, akár már a januári CES környékén.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés