Rekordot döntött a Kinect

Mindenki sejtette, hogy a Kinect sikeres lesz, de senki sem gondolta, hogy ennyire. A Microsoft friss közleménye szerint már több mint 10 millió termék talált gazdára, ami önmagában is nagyszerű eredmény, de ha ehhez hozzávesszük, hogy hatvan nap alatt már 8 millióan használták a mozgásérzékelős kamerát, akkor ez bizony rekordnak számít. Ezzel az eredménnyel a Kinect lett minden idők leggyorsabban fogyó szórakoztatóelektronikai eszköze, megelőzve az Apple iPhone és iPad azonos időtartamhoz kötött eladásait.

Hirdetés

A Kinect elsősorban az Xbox 360-hoz használható, de a PC-s támogatás is érkezik, amit a Microsoft meg is erősített. Persze a számítógépek piacán konkurens is várja, mivel az Asus is meglátta a lehetőséget a mozgásérzékelésben, így egy hasonló eszközzel áll majd elő az alaplapjairól ismert vállalat.

Érdekes lehet a Sony reakciója is, ugyanis a PlayStation 3-hoz tervezett Move technikailag átültethető PC-re, és az eddigi információk szerint készül is az adoptálás, de a jelek feldolgozásához állítólag szükséges lesz egy PlayStation 3.

Előzmények

Hirdetés